Ξεκίνησε η δίκη για την τρομοκρατική επίθεση του 2016 στο Βέλγιο - Τι υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι
Ανανεώθηκε:
Ξεκιάνησε σήμερα Τετάρτη, 12/4, η δίκη για τα τρομοκρατικά χτυπήματα που έλαβαν χώρα το Μάρτιο του 2016 στο Βέλγιο, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 32 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 300.
Σύμφωνα με την ertnews.gr, οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν για τον στόχο των επιθέσεων με τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ να σημειώνει, ότι «οι Ευρωπαίοι ηγέτες δημιούργησαν συνασπισμό κατά του ISIS. Έκαναν κομματάκια, έκαψαν ζωντανούς αθώους ανθρώπους. Το να πει κανείς ότι πρόκειται για παράπλευρες απώλειες είναι προσβολή. Το Ισλαμικό Κράτος έπρεπε να αντιδράσει. Χρειαζόμασταν μια απάντηση».
Ο Ελ Μακούχι ανέφερε πως «θέλαμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα, όπως στη Συρία και το Ιράκ, και να σταματήσουμε τους βομβαρδισμούς».
Ο Σοφιάν Αγιάρι όταν μίλησε για την εμπειρία του στη Ράκα, ανέφερε το δίκτυο rtl. πως όταν ήταν τραυματισμένος στο νοσοκομείο, αντιλήφθηκε ότι υπήρχαν κραδασμοί στο κτίριο. Ο γιατρός του εξήγησε όπως είπε, ότι ήταν από τους βομβαρδισμούς δίπλα στο νοσοκομείο.
«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο μίσος. Ήμουν τρελός από οργή. Αυτό ήταν το έναυσμα για μένα» φέρεται να δήλωσε.
Η Κύπρος ανέλαβε την προεδρία της ΕΕ - Συγχαρητήριο μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ
13:09
Από το Euphoria στο Game of Thrones: Οι 20 σειρές που θα συζητηθούν το 2026
13:03
Μήνυμα Κακλαμάνη: «Το 2026 να μας βρει ενωμένους γιατί μόνο έτσι πάει η ζωή μπροστά»
12:53
Ριφιφί για 500 ευρώ σε κατάστημα παιχνιδιών στον Κολωνό - Αναζητούνται οι δράστες
12:43