ΚΟΣΜΟΣ

Αντάρτικο κατά Όσμπορν από 57 βουλευτές

Αντάρτικο κατά Όσμπορν από 57 βουλευτές
REUTERS/Neil Hall

Σε «πονοκέφαλο» εξελίσσεται η υπόθεση Brexit κυρίως για τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, που έρχεται αντιμέτωπος όχι μόνο με τις δυσκολίες ενός σχεδίου εξόδου, αλλά και με βουλευτές του κόμματός του, που δηλώνουν έτοιμοι να καταψηφίσουν οποιοδήποτε νέο μέτρο.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Όσμπορν ετοιμάζει έκτακτο προϋπολογισμό, στον οποίο λένε ήδη «όχι» 57 βουλευτές, γεγονός, που αποδεικνύει το πόσο διχασμένο είναι το κυβερνητικό «στρατόπεδο», ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

Μάλιστα η απάντηση των βουλευτών, που αντιδρούν ήταν ιδιαίτερα σκληρή καθώς αναφέρουν: Είναι παράλογο να λέει κανείς ότι εάν ο κόσμος ψηφίσει υπέρ του να ανακτήσει τον έλεγχο από την ΕΕ τότε θα θέλει να τους τιμωρήσει με τέτοιο τρόπο. Δεν πιστεύουμε ότι θα μπορέσει να έχει στήριξη στη Βουλή για αυτές τις προτάσεις.

Ο επικεφαλής του βρετανικού οικονομικού επιτελείου έχει ήδη ταχθεί υπέρ της παραμονής στην ΕΕ και προχωρά ολοένα και περισσότερο σε προειδοποιήσεις για την επόμενη μέρα. Σήμερα μίλησε στο BBC για νέους φόρους με ταυτόχρονη μείωση κρατικών δαπανών, αλλά και για έλλειψη σχεδίου για την επόμενη μέρα.

Θα πρέπει να αντλήσουμε περισσότερα χρήματα είτε αυξάνοντας τους φόρους όπως τον φόρο εισοδήματος ή θα πρέπει να δαπανούμε λιγότερα για τις μεγάλες δημόσιες υπηρεσίες όπως οι υπηρεσίες υγείας ή το εκπαιδευτικό σύστημα ή τον αμυντικό προϋπολογισμό, δήλωσε ο Όσμπορν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ