ΚΟΣΜΟΣ

Ο Γκρεγκ Τζέιμς φοβάται μήπως τον αντικαταστήσει η τεχνητή νοημοσύνη

Ο Γκρεγκ Τζέιμς φοβάται μήπως τον αντικαταστήσει η τεχνητή νοημοσύνη
Ο Γκρεγκ Τζέιμς AP/Vianney Le Caer

Ο Άγγλος ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παρουσιαστής, Γκρεγκ Τζέιμς, εξέφρασε ανησυχία ότι θα μπορούσε να μείνει χωρίς δουλειά μια μέρα χάρη στην χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ο Τζέιμς παρουσιάζει το Radio 1 Breakfast Show από το 2018 και πρόσφατα μετακόμισε στην τηλεόραση ως παρουσιαστής της νέας σειράς του Channel 4 Rise And Fall.

Ωστόσο, έχει δηλώσει ότι ανησυχεί ότι η άνοδος του ChatGPT θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αναλάβει τους ραδιοφωνικούς σταθμούς για να εξοικονομήσει το κόστος της απασχόλησης ενός παρουσιαστή.

«Πρέπει να είμαι καλύτερος από την Τεχνητή Νοημοσύνη. Αυτή είναι η πρόκληση μου» δήλωσε στην εφημερίδα The Sun. «Είναι πολύ τρομακτικό, το πόσο γρήγορα κινούνται τα πράγματα, αλλά μπορούμε να συνεργαστούμε με την τεχνολογία» ανέφερε.

«Ήρθε το διαδίκτυο, ήρθε το Spotify και, ξέρετε, ήταν το ίδιο όταν ανέλαβα το Breakfast» είπε Γκρεγκ Τζέιμς.

Υπήρξαν ραγδαίες μουσικές εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη τον τελευταίο καιρό. Μόλις τον περασμένο μήνα, κυκλοφόρησε ένας νέος τύπος ραδιοφωνικής τεχνολογίας που βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη, η οποία έχει την ικανότητα να βρίσκει τοπικές ειδήσεις, να μεταδίδει φωνές και μουσική και να δημιουργεί αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δημιουργημένο από αμερικανική εταιρεία, το RadioGPT είναι παρόμοιας τεχνολογίας με το ChatGPT πρόσφατο φαινόμενο που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν κείμενο που μοιάζει με ανθρώπινο χρησιμοποιώντας Τεχνητή Νοημοσύνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ