ΚΟΣΜΟΣ

Βασιλιάς Κάρολος: Από τον Πύργο του Λονδίνου και άλλα αξιοθέατα η στέψη του

Βασιλιάς Κάρολος: Από τον Πύργο του Λονδίνου και άλλα αξιοθέατα η στέψη του
Ο βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας AP/Matthias Schrader

Η μεγαλειώδης εκδήλωση της στέψης του Βασιλιά Καρόλου και της Βασιλικής συζύγου του, Καμίλα, στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στις 6 Μαΐου, αναμένεται να προβληθεί σε αρκετά εμβληματικά αξιοθέατα της Βρετανίας, με επίκεντρο τα Crown Jewels (Πετράδια του Στέμματος).

Η νέα παραγωγή θα έχει τον τίτλο «Crown and Coronation» σύμφωνα με το ertnews.gr και θα περιοδεύσει σε όλη τη χώρα «για να αφηγηθεί την ιστορία των στέψεων».

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τον εμβληματικό Πύργο του Λονδίνου το φθινόπωρο πριν από την περιοδεία με προβολές σε μερικά από τα πιο διάσημα ορόσημα της χώρας.

«Κάθε μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να δει και να νιώσει τη χαρά της Στέψης, και αυτή η γιγάντια φωτεινή προβολή θα δώσει στις κοινότητες την ευκαιρία να δουν από κοντά πολύτιμους βασιλικούς θησαυρούς αιώνων τον επόμενο χρόνο», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λούσι Φρέιζερ.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε πρόσθετες τοποθεσίες ζωντανής προβολής για τη «Στέψη των Μεγαλειοτήτων», ανεβάζοντας το σύνολο σε 57 σε όλη τη χώρα, και με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι περισσότερα από 100.000 άτομα θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη Στέψη από τον τόπο τους.

Επιπλέον θα λάβουν χώρα τα παραδοσιακά πάρτι του δρόμου την Κυριακή 7/5 που οργανώνουν γειτονιές και κοινότητες, και παράλληλα αναμένονται 50.000 «Μεγάλα Γεύματα Στέψης» όπως ονομάζονται για να σηματοδοτήσουν το γεγονός.

Ένα κοινοτικό καρναβάλι σχεδιάζεται στο Morecambe και ένα Big Lunch paddle board θα πραγματοποιηθεί στο Bude της Κορνουάλης.

Χωρίς τη Μέγκαν στο πλευρό του ο πρίγκιπας Χάρι στη στέψη

Παρών στη στέψη του πατέρα του, βασιλιά Καρόλου, θα είναι τελικά ο πρίγκιπας Χάρι, χωρίς ωστόσο τη σύζυγό του Μέγκαν Μάρκλ, και τα παιδιά τους, σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από το Μπάκιγχαμ.

Υπενθυμίζεται ότι η στέψη είναι προγραμματισμένη για τις 6 Μαΐου στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ.

Οι προετοιμασίες επισκιάστηκαν το τελευταίο διάστημα από τις αποκαλύψεις του Χάρι και της Μέγκαν για τον βασιλιά, τον διάδοχο του θρόνου πρίγκιπα Ουίλιαμ και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, στα απομνημονεύματα του Χάρι, σε ένα ντοκιμαντέρ της πλατφόρμας Netflix και σε σειρά τηλεοπτικών συνεντεύξεων του ζεύγους.

Η Μέγκαν και τα παιδιά τους, ο πρίγκιπας Άρτσι και η πριγκίπισσα Λίλιμπετ, δεν θα ταξιδέψουν στη Βρετανία για τη στέψη, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ανακτόρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ