G7: Ενδεχόμενο συμφωνίας στη χρήση της αμμωνίας για την παραγωγή ενέργειας
Ανανεώθηκε:
Οι υπουργοί που είναι αρμόδιοι για το Κλίμα από τις χώρες -μέλη της ομάδας χωρών G7 είναι έτοιμοι να συμφωνήσουν για τη χρήση της αμμωνίας στη μείωση των εκπομπών βλαβερών αερίων από τα εργοστάσια που χρησιμοποιούν ορυκτά ως στερεά καύσιμα, αλλά μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, προσφέροντας μία προσεχτική αποδοχή των σχεδίων που προωθεί η Ιαπωνία για το κλίμα, καθώς η χώρα φιλοξενεί τις εργασίες της G7.
To τελευταίο προσχέδιο ανακοίνωσης για τη διάσκεψη των υπουργών της G7 στο Σαπορό της Ιαπωνίας ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Μερικές χώρες εξετάζουν την χρήση ανανεώσιμου υδρογόνου χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα και των παραγώγων του στον τομέα της ενέργειας, προς την κατεύθυνση των μηδενικών εκπομπών ρύπων στην παραγωγή ενέργειας από θερμικές πηγές».
Το προσχέδιο το οποίο που έχει διαβάσει το Reuters ανέφερε ότι η στρατηγική αυτή θα πρέπει να συμμορφωθεί με πολυάριθμες προϋποθέσεις- συμπεριλαμβανομένου και του βασικού όρου για έναν τομέα παραγωγής ενέργειας με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα από το 2035.
Σουηδός πολίτης εκτελέστηκε στο Ιράν - Την καταδίκη της εξέφρασε η ΥΠΕΞ της χώρας
15:07
Νέα πτήση επαναπατρισμού: Επιστρέφουν οι Έλληνες με τα κατοικίδιά τους από το Άμπου Ντάμπι
15:01
Το Ισραήλ χτύπησε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο Ιράν - Αιχμές Τραμπ για «αδιάφορους συμμάχους» - Αυτή την ώρα η κηδεία Λαριτζανί
14:51
Κινεζικό πανεπιστήμιο ενθαρρύνει τους φοιτητές του να «ερωτευθούν»
14:49