ΚΟΣΜΟΣ

«Πράσινο φως» από το Συνταγματικό Δικαστήριο για το συνταξιοδοτικό του Μακρόν

«Πράσινο φως» από το Συνταγματικό Δικαστήριο για το συνταξιοδοτικό του Μακρόν
O πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν AP/Stephane Mahe

Tο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας ενέκρινε βασικά σημεία της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του Εμανουέλ Μακρόν

Σύμφωνα με το πρακτορείο AFP και όπως μετέδωσε το δίκτυο BFM TV, επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζει, το δικαστήριο επικύρωσε την Παρασκευή (14/4) τα σχέδια της γαλλικής κυβέρνησης για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 έτη από 62 που είναι σήμερα.

Προτείνει να δεχτεί τα συνδικάτα στο Ελιζέ

Εν τω μεταξύ, μετά από εβδομάδες αναταραχών και επεισοδίων στη Γαλλία εξαιτίας του συνταξιοδοτικού, ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τα γαλλικά συνδικάτα να τον συναντήσουν στο Ελιζέ, «ανεξάρτητα από την απόφαση του Συνταγματικού Συμβουλίου» που εκδόθηκε σήμερα για την επίμαχη μεταρρύθμιση.

«Θα είναι απαραίτητα η αρχή ενός κύκλου που ο πρόεδρος και η κυβέρνηση θα συνεχίσουν τις επόμενες εβδομάδες με τους κοινωνικούς εταίρους. Η πόρτα του Ελιζέ θα παραμείνει ανοιχτή, χωρίς προϋποθέσεις, για τον διάλογο αυτό», ανέφερε το περιβάλλον του αρχηγού του γαλλικού κράτους.

Διαδηλωτής έτρεχε προς το μέρος του Μακρόν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ολλανδία

Το Συνταγματικό Συμβούλιο ανακοίνωσε σήμερα ότι επικυρώνει εν μέρει το σχέδιο μεταρρύθμισης κατά του οποίου τα συνδικάτα έχουν οργανώσει πολλές διαδηλώσεις από τον περασμένο Ιανουάριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ