ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρό το παιδί που άρπαξε αλιγάτορας σε πάρκο της Disney

Νεκρό το παιδί που άρπαξε αλιγάτορας σε πάρκο της Disney
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το 2χρονο αγόρι που άρπαξε αλιγάτορας το βράδυ της Τρίτης, είναι νεκρό, σύμφωνα με το πόρισμα της αστυνομίας. 

Η ομάδα που ερευνούσε την υπόθεση -στην οποία συμμετείχαν 10 περιπολικά και ένα ελικόπτερο- αναζητούσε για πάνω από 15 ώρες τα ίχνη του μικρού παιδιού. Οι ελπίδες και η αγωνία των γονιών του τελικά, έληξαν άδοξα.

"Είναι προφανές σε αυτήν την φάση ότι δεν θα μπορούσε να επιβιώσει κάτω από την επιφάνεια του νερού για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα", δήλωσε ο σερίφης Τζέρι Ντέμινγκς, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι αρμόδιες αρχές.

"Θα επικεντρωθούμε τώρα στην φροντίδα της οικογένειας, η οποία έχασε το 2χρονο αγοράκι της", πρόσθεσε ο ίδιος.

Το παιδί, έκανε βόλτα με τους γονείς του κοντά στις όχθες της λίμνης, όταν ένας αλιγάτορας του επιτέθηκε τραβώντας το στο νερό. Και οι δύο γονείς έπεσαν στη λίμνη, προσπαθώντας να το σώσουν. Ο πατέρας μάλιστα, πάλεψε με το ερπετό χωρίς όμως να τα καταφέρει, χάνοντας το αγοράκι από τα μάτια του.

https://www.instagram.com/p/p

Η τετραμελής οικογένεια -οι γονείς και τα δυο παιδιά τους- έκαναν διακοπές στην Φλόριντα ενώ διαμένουν στην Νεμπράσκα. Για αυτό το λόγο είχαν επισκεφτεί και τη Ντίσνεϋλαντ, οικογειακώς.

Οι αλιγάτορες εμφανίζονται συχνά στην περιοχή του Walt Disney World και οι Αρχές φροντίζουν να τους απομακρύνουν από τα πολυσύχναστα θέρετρα του θεματικού πάρκου, όπως αναφέρουν οι ειδικοί. Ο συγκεκριμένος μάλιστα πρέπει να ξεπερνούσε τα δύο μέτρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους.

Ο λόγος που δεν μπορούν να βρουν ίχνη οι Αρχές είναι γιατί οι αλιγάτορες είναι γενικά 'ντροπαλά' ζώα και ο εντοπισμός τους δεν είναι εύκολη επιχείρηση. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά εδώ και 45 χρόνια που ένας άνθρωπος χάνεται με αυτόν τον τρόπο στο πάρκο αναψυχής, αναφέρουν οι αστυνομικοί της υπόθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ