Έκρυθμη η κατάσταση στο Σουδάν - 74 Έλληνες έχουν ζητήσει να απομακρυνθούν
Ανανεώθηκε:
Εβδομήντα τέσσερις Έλληνες και Ελληνίδες αιτήθηκαν να απομακρυνθούν από το Σουδάν, σύμφωνα με ενημέρωση του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμοδίου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέα Κατσανιώτη.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΪ, ανέφερε πως «η επιχείρηση απομάκρυνσης αυτών των ανθρώπων θα γίνει όταν υπάρχει ασφάλεια και ασφαλής δίοδος», ενώ πρόσθεσε πως δεν είναι γνωστό πότε θα είναι εφικτό.
Επιπλέον, ο Ανδρέας Κατσανιώτης συμπλήρωσε ότι η επιχείρηση απομάκρυνσης δεν αφορά μόνο Έλληνες και Ελληνίδες πολίτες, αλλά θα γίνει συντεταγμένα με ένα ευρωπαϊκό σχέδιο, που θα συντονίσει η Γαλλία.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, ανέφερε πως συζητήθηκε η κατάσταση στο Σουδάν. Όπως έγραψε σε ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter «επεσήμανα το έντονο ενδιαφέρον της Ελλάδας για τις εξελίξεις στη χώρα, στο πλαίσιο και της παρουσίας της ελληνικής ομογένειας και της ανάγκης παροχής αρωγής προς αυτήν» αναφέρει ο Ν. Δένδιας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ταυτόχρονα, οι δυό τους συζήτησαν και για πιθανή συνεργασία σε επιχείρηση απεγκλωβισμού, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων ομογενών, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, την ανάγκη άμεσης ανακωχής, τη τήρηση αρχής μη ανάμειξης τρίτων στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συμφωνία 24ωρης κατάπαυσης του πυρός στο Σουδάν μετά από πίεση των ΗΠΑ
Στις συμπληγάδες δυο στρατηγών το Σουδάν - Οι στενοί συνεργάτες που έγιναν εχθροί
Προσάραξη πλοίου με 1.246 επιβάτες κοντά στη Μήλο μετά από μπλακ άουτ
07:40
Η Ελλάδα ανεβάζει τροχιά στο Διάστημα: Το σχέδιο των 350 εκατ. και το οικοσύστημα που χτίζεται
07:36
Aντίποινα ΗΠΑ - Ιράν στον Κόλπο: Εκατέρωθεν χτυπήματα μετά την επίθεση στα Στενά του Ορμούζ
07:33
Αλλάζουν οι ηλεκτρονικές παραγγελίες από Temu και Shein - Επιπλέον 3 ευρώ ανά είδος
07:21