Νιγηρία: Μαθήτριες απέδρασαν από ενόπλους που τις είχαν απαγάγει πριν από 15 μέρες
Οκτώ μαθήτριες που είχαν απαχθεί πριν από δύο εβδομάδες από ενόπλους στην πολιτεία Καντούνα της βόρειας Νιγηρίας, κατάφεραν να αποδράσουν και εντοπίστηκαν από χωρικούς που ενημέρωσαν την αστυνομία, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.
Ένοπλες συμμορίες που λυμαίνονται αγροτικές περιοχές στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, εξαπολύουν συχνά επιθέσεις και απαγάγουν άμαχους, ακόμα και παιδιά, ζητώντας λύτρα για την απελευθέρωσή τους.
Οι οκτώ μαθήτριες είχαν απαχθεί καθ’ οδόν για το σχολείο τους, ανακοίνωσαν οι αρχές στις 4 Απριλίου.
Ο Σάμουελ Αρουάν, επίτροπος για θέματα Εσωτερικής Ασφαλείας της πολιτείας Καντούνα, είπε ότι οι μαθήτριες δραπέτευσαν από τα χέρια των απαγωγέων τους σε δάσος που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τον Νίγηρα, συμπληρώνοντας ότι περπατούσαν επί μέρες προτού τις εντοπίσουν χωρικοί. Μεταφέρθηκαν σε κοντινή στρατιωτική βάση, προκειμένου να δεχθούν ιατρική φροντίδα.
Θεοδωράκης (ΕΛ.Α.Σ): Τέλος στο κράτος - «λάφυρο» και στη διαχείριση πίσω από «κλειστές πόρτες»
07:39
Δεμένα τα πλοία στις 3 Ιουλίου στη Ραφήνα: 24ωρη απεργία των ναυτικών των επιβατηγών πλοίων
07:29
Το θέμα της ακρίβειας περνάει το «κατώφλι» του Μαξίμου - Η Δευτέρα των αποφάσεων
07:29
Ουκρανία: Τουλάχιστον δύο τραυματίες από ρωσική επίθεση στο Κίεβο
07:19