Δανία: Σπάνιοι θησαυροί των Βίκινγκς βρέθηκαν τυχαία σε χωράφι με καλαμπόκια
Σπάνιοι θησαυροί, που περιλαμβάνουν περισσότερα από 300 ασημένια νομίσματα, ανακαλύφθηκαν κοντά σε φρούριο των Βίκινγκς στη βορειοδυτική Δανία, ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνση του μουσείου που θα τους φιλοξενήσει.
Μια νεαρή κοπέλα ανακάλυψε το περασμένο φθινόπωρο τους θησαυρούς, καθώς ερευνούσε με ανιχνευτή μετάλλων μια περιοχή κοντά σε χωράφι με καλαμπόκια.
Τα ασημένια νομίσματα ανακαλύφθηκαν σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από το φρούριο Φίρκατ -κοντά στην πόλη Χομπρό - το οποίο χρονολογείται από το 980 μ.Χ.
«Τέτοιοι θησαυροί είναι πολύ σπάνιοι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο διευθυντής του μουσείου της Βόρειας Γιουτλάνδης, Λαρς Κρίστιαν Νόρμπαχ.

Βρέθηκαν επίσης νομίσματα αραβικής και γερμανικής προέλευσης, καθώς και ένα κόσμημα - βάρους 500 γραμμαρίων - από τη Σκωτία ή την Ιρλανδία. Το Ιστορικό Μουσείο του Άαλμποργκ θα εκθέσει τους θησαυρούς από την 1η Ιουλίου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πιθανόν μετεωρίτης, η μυστηριώδης λάμψη στον ουρανό του Κιέβου
Η διαχρονική δύναμη της αρχαίας Αθήνας και της Ρώμης μέσα από ένα νέο βιβλίο
10:15
Η άλλη όψη του πολέμου - Εκατομμύρια άνθρωποι αντιμέτωποι με την ανεργία και τη φτώχεια στο Ιράν
10:09
Διοικητικοί δικαστές για πυροβολισμούς στο Εφετείο: Σοβαρά κενά ασφάλειας στα δικαστικά κτήρια
10:07
Παράταση σε τέσσερα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Παράθυρο για την ολοκλήρωση των έργων
10:06