Σουδάν: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προτρέπει τις αντιμαχόμενες πλευρές να παρατείνουν την εκεχειρία
Ανανεώθηκε:
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προέτρεψε σήμερα τις αντιμαχόμενες πλευρές στο Σουδάν να παρατείνουν την εκεχειρία μέχρι το τέλος της μουσουλμανικής γιορτής 'Ειντ αλ-Φιτρ και δήλωσε ότι η άποψη της Ουάσινγκτον είναι ότι η 24ωρη εκεχειρία που ανακοινώθηκε την Τετάρτη τηρήθηκε ως επί το πλείστον παρά τα σφοδρά πυρά που σημειώθηκαν σήμερα.
Περισσότεροι από 330 άνθρωποι έχουν βρει τον θάνατο στη διάρκεια των σφοδρών συγκρούσεων που ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο μεταξύ των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF), του στρατηγού Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο (ή «Χαμέτι») και των στρατευμάτων υπό τον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν που κυβερνά το Σουδάν μετά το πραξικόπημα του 2021.
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί πως οι εχθροπραξίες οδηγούν τη χώρα, που βασίζεται στην επισιτιστική βοήθεια, σε «ανθρωπιστική καταστροφή».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Μικρό πακέτο» εκσυγχρονισμού των τουρκικών F16 - Τι ακριβώς ενέκρινε το Στειτ Ντιπαρτμεντ
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ρωσία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο στην υπόθεση Γκερσόβιτς
Μητσοτάκης για τους πυροβολισμούς στις ΗΠΑ: «Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία»
12:36
Αιματηρή συμπλοκή ανδρών στο λόφο του Φιλοπάππου - Δύο τραυματίες σε κεφάλι και πρόσωπο
12:28
Η νέα Porsche Cayenne Electric Coupe είναι κομψή και μπορεί να είναι και πανίσχυρη
12:09
«Νόμιζα ότι είχε πέσει δίσκος στο πάτωμα»; Η πρώτη αντίδραση Τραμπ στο άκουσμα των πυροβολισμών
12:06