ΚΟΣΜΟΣ

Διήμερη κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι ανακοίνωσε η Ρωσία

Διήμερη κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι ανακοίνωσε η Ρωσία
Καπνός πάνω από την οδό Καστέλο (Castello) στο Χαλέπι της Συρίας, την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016. Ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί μία από τις τελευταίες οδούς ανεφοδιασμού των αντικυβερνητικών δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της πόλης REUTERS/Abdalrhman Ismail/File Photo

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στο Χαλέπι κατάπαυση του πυρός διάρκειας 48 ωρών, ώστε να «σταθεροποιηθεί η κατάσταση».

«Με πρωτοβουλία της Ρωσίας,τίθεται σε ισχύ "καθεστώς σιγής" στο Χαλέπι για 48 ώρες την 16η Ιουνίου στις 00:01 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) με στόχο να μειωθεί το επίπεδο της ένοπλης βίας και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση».

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, το λεγόμενο Κέντρο Συμφιλίωσης του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι τις τελευταίες 24 ώρες έχει επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός από αντιπροσώπους δύο περιοχών –στις επαρχίες Χαλεπίου και Ντάρα (Daraa), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των περιοχών στις οποίες υπεγράφη τέτοια συμφωνία σε 150.

Οι παραπάνω συμφωνίες έγιναν με στρατιωτικούς διοικητές της αντιπολίτευσης που δρούν στις επαρχίες Χάμα, Χομς και Ντάρα, ανέφερε το σχετικό δελτίο, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των ένοπλων οργανώσεων που έχουν προσχωρήσει στην εκεχειρία αυτή παραμένει στις 60..

ΔΗΜΟΦΙΛΗ