ΚΟΣΜΟΣ

Παραιτήθηκε ο Ντόμινικ Ράαμπ μετά από καταγγελίες για εργασιακό εκφοβισμό

Παραιτήθηκε ο Ντόμινικ Ράαμπ μετά από καταγγελίες για εργασιακό εκφοβισμό
Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Δικαιοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου Ντόμινικ Ράαμπ AP Photo / Frank Augstein, file

Παραιτήθηκε την Παρασκευή (21/4) ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Δικαιοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου Ντόμινικ Ράαμπ, μετά από έρευνα για καταγγελίες περί εκφοβισμού.

Η απόφαση αυτή ελήφθη αφότου παρουσιάστηκαν στον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ, τα πορίσματα της επίσημης έκθεσης σχετικά με τη συμπεριφορά του.

Όπως μεταδίδει το BBC, η πεντάμηνη έρευνα που διεξήχθη για το θέμα, από τον ανώτερο δικηγόρο, Άνταμ Τόλεϊ, συγκροτήθηκε από τον Ρίσι Σουνάκ μετά από καταγγελίες για τη συμπεριφορά του κ. Ράαμπ ως υπουργού.

Ο ίδιος σε επιστολή του προς τον κ. Σουνάκ, δήλωσε ότι θα παραιτηθεί εάν η έρευνα «καταλήξει σε οποιοδήποτε εύρημα για εκφοβισμό οποιασδήποτε μορφής».

Ο Άνταμ Τόλεϊ διερευνούσε οκτώ καταγγελίες για εκφοβισμό εναντίον του κ. Ράαμπ, που αφορούσαν τις προηγούμενες περιόδους του κ. Ράαμπ ως υπουργού Δικαιοσύνης και υπουργού Εξωτερικών υπό τον Μπόρις Τζόνσον, καθώς και την περίοδο που ήταν υπουργός Brexit υπό την Τερέζα Μέι.

Ο κ. Σουνάκ δέχθηκε πιέσεις να εξηγήσει τι γνώριζε για τις καταγγελίες πριν επαναδιορίσει τον κ. Ράαμπ ως μέλος του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Ντόμινικ Ράαμπ είχε διοριστεί από τον Ρίσι Σούνακ μετά την ανάληψη της εξουσίας τον Οκτώβριο και ήταν ένας από τους βασικούς υποστηρικτές του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της κούρσας για την ηγεσία των Συντηρητικών πέρυσι.

Την παραίτησή του θα ακολουθήσει ο διορισμός νέου υπουργού Δικαιοσύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ