ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Αφρική: Ένοπλοι εκτέλεσαν 10μελή οικογένεια μέσα στο σπίτι της

Νότια Αφρική: Ένοπλοι εκτέλεσαν 10μελή οικογένεια μέσα στο σπίτι της
AP

Δέκα μέλη της ίδιας οικογένειας, επτά γυναίκες και τρεις άνδρες, δολοφονήθηκαν από ενόπλους την Παρασκευή στην πόλη Πιετερμαρίτσμπουργκ, στην επαρχία ΚουαΖουλού-Ναταλ (KZN) της Νότιας Αφρικής, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Αστυνομία.

«Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές της αστυνομίας, άγνωστοι ένοπλοι εισέβαλαν σε μια οικία στο Πιτερμαρίτσμπουργκ και έστησαν ενέδρα στην οικογένεια», ανέφερε το νοτιοαφρικανικό υπουργείο Αστυνομίας σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή.

Ο δήμαρχος της περιοχής δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι πρέπει να ενισχυθεί η ικανότητα των τοπικών αστυνομικών τμημάτων.

Ο εκπρόσωπος της εθνικής αστυνομίας Athlenda Mathe δήλωσε στο CNNi ότι έχουν γίνει κάποιες συλλήψεις.

«Δύο ύποπτοι (έχουν) συλληφθεί, ο ένας νεκρός, ένας άλλος διέφυγε από τη σκηνή. Η αστυνομία διεξάγει ανθρωποκυνηγητό», είπε, προσθέτοντας ότι τρία πυροβόλα όπλα έχουν ανακτηθεί από τους υπόπτους.

Η Νότια Αφρική έχει συγκλονιστεί από αρκετούς μαζικούς πυροβολισμούς τους τελευταίους μήνες - κάποιοι, λέει η αστυνομία, σχετίζονται με τη βία στις επιχειρήσεις ταξί, ενώ άλλοι φαίνεται να συνδέονται με καρτέλ ναρκωτικών.

Δεν έχει προταθεί ακόμη κίνητρο για τους πυροβολισμούς της Παρασκευής.

Η Νότια Αφρική έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών στον κόσμο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας. Τα ποσοστά αυξάνονται κατακόρυφα μετά την προσωρινή ύφεση κατά τη διάρκεια της πιο σοβαρής περιόδου των εγκλεισμών της πανδημίας Covid-19.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ