ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμια Ημέρα τη Γης: H Google προειδοποιεί με doodle για την κλιματική αλλαγή

Παγκόσμια Ημέρα τη Γης: H Google προειδοποιεί με doodle για την κλιματική αλλαγή
Screen grab/Google

Αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα τη Γης είναι το σημερινό doodle της Google, με τον κολοσσό πληροφορικής και τεχνολογίας να υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο όλοι μπορούν να συνεργαστούν, με μεγάλους και μικρούς τρόπους, ώστε να αναλάβουν δράση κατά της κλιματικής αλλαγής. 

Την ημέρα αυτή, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τιμούν τα επιτεύγματα του περιβαλλοντικού κινήματος και εξετάζουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν ώστε να «εμποδίσουν» την κλιματική αλλαγή.

Όπως απεικονίζεται στο σημερινό Doodle, υπάρχει ένα φάσμα ενεργειών που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, οι οποίες μπορούν να κάνουν πραγματική διαφορά.

Αυτό περιλαμβάνει:

  • Στο σπίτι: προτιμήστε να στεγνώνετε τα ρούχα στον αέρα αντί να χρησιμοποιείτε το στεγνωτήριο
  • Πώς/τι καταναλώνουμε: φυτική διατροφή ή επιλογή φυτικών επιλογών όταν είναι δυνατόν
  • Πώς μετακινούμαστε: περπατώντας ή οδηγώντας ένα ποδήλατο αντί να οδηγούμε, όταν είναι δυνατόν

Τι είναι τα doodles

Τα doodles δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπρίν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ