ΚΟΣΜΟΣ

Πριγκόζιν: Ο γιος του Πεσκόφ πολέμησε στην Ουκρανία

Πριγκόζιν: Ο γιος του Πεσκόφ πολέμησε στην Ουκρανία
Ο ιδρυτής και επικεφαλής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν AP

Ο «σεφ» του Πούτιν, ο επικεφαλής των μισθοφόρων της Wagner, Γεβγένι Πριγκόζιν από το κανάλι που διατηρεί στο telegram προχώρησε σε μία αποκάλυψη αναφορικά με τον γιο του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Νμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πριγκόζιν αποκάλυψε πως στην πρώτη φάση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία επικοινώνησε μαζί του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου και ένας από τους ισχυρότερους άνδρες στη Μόσχα, μετά τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στην επικοινωνία των δύο ανδρών ο Πεσκόφ ζήτησε από τον Πριγκόζιν να επιμεληθεί την στρατολόγηση του γιού του. Ο Πριγκόζιν αναφέρει πως ο Νικολάι Πεσκόφ πραγματικά πέρασε την βασική εκπαίδευση των μαχητών της Wagner για έξι μήνες και στην συνέχεια τοποθετήθηκε σε μονάδα κρούσης στα μέτωπα με την Ουκρανία.

Ο Πριγκόζιν αναφέρει πως κανένας στη μονάδα και στην Wagner δεν γνώριζε ποιος ήταν καθώς ο ίδιος φρόντισε να παραποιήσει τα έγγραφά του και να του δώσει πλαστό όνομα για λόγους ασφαλείας. Στο ηχητικό που μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ο Πριγκόζιν σημειώνει πως ο γιος του Πεσκόφ ξεχώριζε από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του καθώς γνώριζε αγγλικά και: «ήταν εξυπνότερος».

Σημειώνεται πως ο γιος του Πεσκόφ μετά τη μονάδα κρούσης μετραφέρθηκε σε μονάδα του ρωσικού πυροβολικού και συγκεκριμένα σε συστήματα Ουραγκάν. Μετά από έξι μήνες θητείας γύρισε στη Ρωσία με άδεια.

Στην αρχή της ρωσικής εισβολής ομάδα Ρώσων φαρσέρ είχε επικοινωνήσει μαζί του και στο ερώτημα για το εάν σκοπεύει να καταταγεί για το καλό της Ρωσίας ο Νικολάι ήταν κάθετα αρνητικός.

Ο Νικολάι Πεσκόφ είναι το μοναδικό παιδί από τον πρώτο γάμο του Ντμίτρι Πεσκόφ και για μεγάλο χρονικό διάστημα της ζωής του έζησε με την μητέρα του και τον πατριό του στην Αγγλία. Εκεί είχε αντιμετωπίσει προβλήματα με το νόμο καθώς είχε κατηγορηθεί για κλοπή και είχε καταδικαστεί σε 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ