Αντίδραση της Γαλλίας στις δηλώσεις του Κινέζου πρεσβευτή για την Ουκρανία
Ανανεώθηκε:
Η Γαλλία εξέφρασε το βράδυ του Σαββάτου 22/4 την «κατάπληξή» της για τις δηλώσεις του Κινέζου πρεσβευτή στο Παρίσι, ο οποίος αμφισβήτησε την ανεξαρτησία των χωρών που ανήκαν στη Σοβιετική Ένωση και το γεγονός ότι η Κριμαία ανήκει στην Ουκρανία.
Σε συνέντευξή του την Παρασκευή το βράδυ στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο LCI, ο Λου Σαγιέ εκτίμησε ότι οι χώρες που ανήκαν στη Σοβιετική Ένωση «δεν έχουν πραγματικό καθεστώς βάσει του διεθνούς δικαίου διότι δεν υπήρξε διεθνής συμφωνία για να οριστικοποιηθεί το καθεστώς τους ως ανεξάρτητες χώρες».
Για την Κριμαία
Σε ό,τι αφορά την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο την οποία η Ρωσία κατέλαβε και προσάρτησε το 2014, δήλωσε: «Εξαρτάται από το πώς βλέπει κανείς το πρόβλημα. Υπάρχει η Ιστορία. Η Κριμαία αρχικά ήταν ρωσική. Ο Χρουστσόφ ήταν αυτός που προσέφερε την Κριμαία στην Ουκρανία την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης».
Ο Κινέζος διπλωμάτης ζήτησε να σταματήσει η «στρεψοδικία» στο θέμα των μετασοβιετικών συνόρων. «Τώρα το πιο επείγον είναι να σταματήσουν, να υπάρξει εκεχειρία» μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, εκτίμησε.
Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ότι «ενημερώθηκε με κατάπληξη» για τις δηλώσεις αυτές και ζήτησε από την Κίνα «να δηλώσει αν αντικατοπτρίζουν τη θέση της, κάτι που ελπίζουμε να μην συμβαίνει».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ουκρανοί στρατιώτες λένε ότι ανακάλυψαν εκατοντάδες σορούς Ρώσων στρατιωτών
SPONSORED
Κρήτη: Σε κελί προστασίας στον Κορυδαλλό ο 54χρονος, βίντεο με τη μεταγωγή του ζευγαριού - Από απόσταση έως 3 μέτρων δολοφόνησε τον 21χρονο Νικήτα
11:01
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε 85 στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
10:58
Ανακαίνιση 2.500 σχολείων έως το 2028 με το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» - Τι προβλέπει η β' φάση
10:47
Δένδιας: Η ΕΕ οφείλει να είναι «ασπίδα» απέναντι σε κάθε απειλή κατά των κρατών – μελών της
10:43