ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Κλειστό το αεροδρόμιο του Βερολίνου λόγω απεργίας

Γερμανία: Κλειστό το αεροδρόμιο του Βερολίνου λόγω απεργίας
Υπάλληλοι των δημόσιων υπηρεσιών του Βερολίνου σε διαδήλωση προειδοποιητικής απεργίας του συνδικάτου Ver.di στο Βερολίνο AP/Markus Schreiber

Κλειστό παραμένει σήμερα το αεροδρόμιο του Βερολίνου στη Γερμανία, λόγω της απεργίας του προσωπικού ασφαλείας, η οποία ξεκίνησε στις 03:30 και έχει προγραμματιστεί να λήξει τα μεσάνυχτα.

Στο αεροδρόμιο δεν πραγματοποιείται καμία απογείωση πτήσης, ενώ ελάχιστες είναι οι προσγειώσεις.

Το σωματείο Ver.di επιδιώκει να αυξήσει την πίεση προς τους εργοδότες, με τους οποίους διαπραγματεύεται τα μπόνους για την εργασία στις αργίες και τα Σαββατοκύριακα, αλλά και τους κανόνες των υπερωριών.

«Καλούμε την Ομοσπονδιακή Ένωση Εταιριών Ασφάλειας (BDLS) να υποβάλει μια διαπραγματεύσιμη προσφορά στις συναντήσεις μας στις 28 και 29 Απριλίου και να μην προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος για νέες απεργίες στην εναέρια κυκλοφορία την Πρωτομαγιά και στις διακοπές του Αγίου Πνεύματος (29 Μαΐου)», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του συνδικάτου Βόλφγκανγκ Πίπερ.

Η Ένωση Αεροδρομίων (ADV) από την πλευρά της επέκρινε την εργασιακή διαμάχη ως υπερβολική και ζήτησε μια γρήγορη λύση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η σημερινή απεργία, η τρίτη για το αεροδρόμιο του Βερολίνου από την αρχή του έτους, έρχεται να προστεθεί στον ήδη μακρύ κατάλογο κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες της χώρας τους τελευταίους μήνες.

Την περασμένη Παρασκευή, στάση εργασίας οκτώ ωρών στους σιδηροδρόμους προκάλεσε μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια και επιβάρυνση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ