ΚΟΣΜΟΣ

Σουδάν: Διαψεύδεται ο θάνατος του αναπληρωτή στρατιωτικού ακολούθου της Αιγύπτου

Σουδάν: Διαψεύδεται ο θάνατος του αναπληρωτή στρατιωτικού ακολούθου της Αιγύπτου
AP

Σε διάψευση της είδησης ότι ο αναπληρωτής στρατιωτικός ακόλουθος της Αιγύπτου στο Σουδάν σκοτώθηκε από πυρά της παραστρατιωτικής οργάνωσης Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF), προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας ο πρεσβευτής της Αιγύπτου στο Χαρτούμ.

Νωρίτερα, ο στρατός του Σουδάν είχε ανακοινώσει ότι ο αναπληρωτής στρατιωτικός ακόλουθος της χώρας σκοτώθηκε από πυρά της RSF, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του σε δρόμο του Χαρτούμ.

Ωστόσο, η ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, διέψευδε τον θάνατο του αξιωματούχου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει εάν έγινε στόχος επίθεσης ή εάν έχει τραυματιστεί.

Ρουκέτα χτύπησε σπίτι Ελλήνων στο Χαρτούμ

Σημειώνεται πως τραγικές είναι οι στιγμές που να ζουν οι Έλληνες που βρίσκονται ακόμα στο Σουδάν, το οποίο συγκλονίζεται από τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ του στρατού και της παραστρατιωτικής οργάνωσης Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης.

Νέες φωτογραφίες - ντοκουμέντα από το Σουδάν είδαν το φως της δημοσιότητας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, όπου μία ρουκέτα φαίνεται πως έχει χτυπήσει σπίτι ελληνικής οικογένειας στο Χαρτούμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ