ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν τάσσεται ανοιχτά υπέρ των πολιτών κατά της οπλοκατοχής στο Τενεσί

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν τάσσεται ανοιχτά υπέρ των πολιτών κατά της οπλοκατοχής στο Τενεσί
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν AP/Patrick Semansky

Στα πλαίσια του αγώνα για την αυστηριοποίηση του νόμου που επιτρέπει την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Τζό Μπάιντεν, συναντήθηκε στο Τενεσί μαζί με «πρωτοστάτες» κατά της αγοράς και κατοχής τους.

Σύμφωνα με το Reuters, η κίνηση αυτή ίσως είναι ένα δείγμα στήριξης απέναντι στους τρεις νομοθέτες, που μετά τη συμμετοχή τους σε πορείες για την κατάργηση ή τον περιορισμό της οπλοκατοχής τον Μάρτιο μετά από ένα μακελειό σε σχολείο, εκδιώχθηκαν από το Πολιτειακό Κογκρέσο του Τενεσί, κάτι που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ.

Ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε μάλιστα την απόφαση αυτή «σοκαριστική» αλλά και «αντιδημοκρατική».

«Υπερασπίζεστε τα παιδιά μας, υπερασπίζεστε τις κοινότητές μας», συμπλήρωσε για τους τρεις νομοθέτες, Τζάστιν Τζόουνς, Τζάστιν Πίρσον και Γκλόρια Τζόνσον που έγιναν γνωστοί ως οι «τρεις του Τενεσί».

«Τίποτα δεν είναι εγγυημένο για τη δημοκρατία μας – κάθε γενιά πρέπει να παλέψει για αυτήν», είπε.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Μπάιντεν ήταν «περήφανος» και «ευγνώμων» που είδε τους τρεις εκπροσώπους του Τενεσί να ζητούν αυστηρότερους περιορισμούς στα όπλα, ιδιαίτερα την απαγόρευση των λεγόμενων όπλων επίθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ