ΚΟΣΜΟΣ

Το Κρεμλίνο διαψεύδει κατηγορηματικά την ύπαρξη σωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν

Το Κρεμλίνο διαψεύδει κατηγορηματικά την ύπαρξη σωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν AP Photo/Gavriil Grigorov

Για ψέματα μιλά η Ρωσία και διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες περί ύπαρξης σωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος παρίσταται σε δημόσιες εμφανίσεις αντί του Ρώσου προέδρου.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με το DPA, εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, μιλώντας σε εκπαιδευτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, μίλησε για τι; συγκεκριμένες φήμες και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «πιθανότατα έχετε ακούσει ότι ο Πούτιν υποτίθεται ότι έχει πολλούς σωσίες, οι οποίοι δουλεύουν για αυτόν ενώ κάθεται σε ένα καταφύγιο. Αυτό είναι άλλο ένα ψέμα».

«Βλέπετε τι είδους πρόεδρο έχουμε. Ήταν και είναι υπέρ ενεργός. Εμείς, όσοι συνεργαζόμαστε μαζί του, δύσκολα μπορούμε να συμβαδίσουμε μαζί του», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Τα σχόλια αυτά έρχονται στον απόηχο πλήθους εικασιών, ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εκπροσωπείται στην πραγματικότητα από κάποιον που εμφανίζεται στη θέση του δημόσια.

Οι τελευταίες τέτοιες φήμες κυκλοφόρησαν μετά την εμφάνιση πληροφοριών στον Τύπο για επίσκεψη του στην Ουκρανία, στις εμπόλεμες ζώνες που κατέλαβαν οι Ρώσοι.

«Δεν ήταν αυτός ο πραγματικός Πούτιν», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας, Olexii Danilov.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ