ΚΟΣΜΟΣ

Τι λένε οι ηλικιωμένοι Αμερικανοί ψηφοφόροι για την ηλικία του Μπάιντεν

Τι λένε οι ηλικιωμένοι Αμερικανοί ψηφοφόροι για την ηλικία του Μπάιντεν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν AP Photo/Patrick Semansky

Ηλικιωμένοι Αμερικανοί ψηφοφόροι σχολιάζουν στην κάμερα του BBC την κριτική που δέχεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ,Τζο Μπάιντεν για την επιλογή του να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές παρά την ηλικία του.

Μία ψηφοφόρος σημειώνει χαρακτηριστικά πως «είναι ένας πολύ, πολύ γλυκός, ικανός άνθρωπος. Αλλά ήρθε η ώρα (να αποσυρθεί).

Ένας άλλος ψηφοφόρος σχολίασε σκωπτικά την κριτική αυτή ρωτώντας: «Ποιον θέλουν; Έναν 21χρονο; Θέλετε να κατέβει (υποψήφιος) κάποιος της Gen Z;».

Σημειώνεται ότι, ο Τζο Μπάιντεν αποτελεί τον γηραιότερο πρόεδρος που έχει υπηρετήσει ποτέ.

Οι κατά σειρά μεγαλύτεροι σε ηλικία πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν ο 40ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρόναλντ Ουίλσον Ρήγκαν, ο οποίος αποχώρησε από τον προεδρικό θώκο σε ηλικία 77 ετών, ακολουθεί ο Ντόναλντ Τραμπ, σε ηλικία 74 ετών και o 34ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντουάιτ Ντέιβιντ Αϊζενχάουερ που αποχώρησε σε ηλικία 70 ετών.

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2024, αγνοώντας τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί από μερίδα των Αμερικανών για την ηλικία του.

Η 86χρονη Κάθριν Στίμσον, αναφερόμενη στα σχόλια για την ηλικία του δημοκρατικού προέδρου είπε πως «ειλικρινά με εκνευρίζει», ενώ προσθέτει πως «η σάτιρα και ο χλευασμός προς το πρόσωπό του, είναι ηλικιακός ρατσισμός».

Συμπληρώνει, μάλιστα, ότι «κάποια πολιτικά πρόσωπα ηλικίας 60 ετών δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σε θέσεις πολιτικής εξουσίας».

Ο 80χρονος Ντέιβιντ από την πλευρά του τόνισε ότι το ζήτημα είναι «το πως κάνεις μια δουλειά», ενώ συμπληρώνει ότι «εάν κάνεις αυτή τη δουλειά καλά και εάν μπορείς να διαχειριστείς τα ζητήματα που αφορούν τη χώρα, τότε αυτό είναι που έχει σημασία. Εάν είναι καλά στην υγεία του, τότε (μπορεί να κυβερνήσει) μια χαρά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ