ΚΟΣΜΟΣ

Ιδρυτής ομάδας καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο μετά από 56 χρόνια

Ιδρυτής ομάδας καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο μετά από 56 χρόνια
Screen Grab / STV News

Ο ιδρυτής μιας ποδοσφαιρικής ομάδας νέων στη Σκωτία καταδικάστηκε την Τρίτη (25/4) σε τρία επιπλέον χρόνια φυλάκιση, για σεξουαλική επίθεση σε ένα νεαρό αγόρι πριν από 56 χρόνια, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, ο δημιουργός της Celtic Boys Club το 1966 -ομάδας που συνδεόταν με τη Σέλτικ-, Τζιμ Τόρμπετ, 75 ετών, εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης έξι ετών για σεξουαλική επίθεση σε έξι εφήβους. Ωστόσο, σήμερα καταδικάστηκε για παρόμοιες πράξεις και σε ένα 13χρονο αγόρι το 1967.

Ο Τζιμ Τόρμπετ καταδικάστηκε για πρώτη φορά σε δύο χρόνια φυλάκιση το 1998 για σεξουαλική επίθεση σε τρεις ανήλικους παίκτες Celtic Boys Club μεταξύ 1967 και 1974. Είχε εγκατασταθεί στην Καλιφόρνια και συνελήφθη κατά την επιστροφή του στη Σκωτία μετά από νέες κατηγορίες και ένα ντοκιμαντέρ του BBC.

Facebook / Λογαριασμός Τζιμ Τόρμπετ

Το 2018, καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση για μια σειρά σεξουαλικών επιθέσεων σε έξι νεαρούς μεταξύ 1970 και 1994. Σήμερα ο δικαστής Άντριου Κάμπι αποφάσισε ότι είχε χρησιμοποιήσει την ομάδα ως «εργαλείο για τη στρατολόγηση νεαρών θυμάτων».

Ο Τζιμ Τόρμπετ αμφισβήτησε τις κατηγορίες εναντίον του καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης των έξι ημερών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ