ΚΟΣΜΟΣ

Στα αζήτητα το αρχοντικό της Ιβάνα Τραμπ: Κανείς αγοραστής για τη βίλα με το ροζ μάρμαρο

Στα αζήτητα το αρχοντικό της Ιβάνα Τραμπ: Κανείς αγοραστής για τη βίλα με το ροζ μάρμαρο
H κατοικία της Ιβάνα Τραμπ στη Νέα Υόρκη AP Photo / Mary Altaffer

Το αρχοντικό της Ιβάνα Τραμπ, στο Μανχάταν, το οποίο αγόρασε μετά από το διαζύγιό της από τον Ντόναλντ Τραμπ, εξακολουθεί να διατίθεται προς πώληση μήνες μετά τον θάνατό της μέσα στο σπίτι της.

Ωστόσο κανείς υποψήφιος αγοραστής δεν έχει εμφανιστεί ακόμα, για το πολυτελές σπίτι με τα λεοπάρ υφάσματα και το ροζ μάρμαρο.

Σύμφωνα με τους New York Times, το πενταόροφο αρχοντικό μέσα στο οποίο πέθανε η Ιβάνα Τραμπ πέφτοντας από τις σκάλες, το σπίτι των 8.700 τετραγωνικών μέτρων, στο προάστιο του Άπερ Ιστ Σάιντ της Νέας Υόρκης, εξακολουθεί να διατίθεται προς πώληση για 26,5 εκατομμύρια δολάρια, μήνες μετά τον θάνατο της τον Ιούλιο του 2022.

Το σπίτι δεν είναι ξεκάθαρο γιατί δεν έχει πουληθεί, ίσως λόγω των αυξανόμενων επιτοκίων και τις προτιμήσεις των αγοραστών που ενδιαφέρονται για πιο «ήσυχη» διακόσμηση και μοντέρνο στυλ κατοικιών. Επίσης, σε άλλα ακίνητα είτε έχει πέσει η αξία τους, είτε δεν έχουν πουληθεί από την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για πρόεδρος το 2015, ανέφεραν οι Times.

Η Ιβάνα ΤραμπEvan Agostini / Invision/AP, File

Παρόλα αυτά, η τιμή της κατοικίας της Ιβάνα Τραμπ δεν έχει πέσει από τότε που ανακοινώθηκε η πώλησή του τον περασμένο Νοέμβριο, αναφέρει το Business Insider.

Το σπίτι διαθέτει πολυτελή δωμάτια που συνδέονται με την προσωπικότητα της καθώς και μια κούκλα που μοιάζει με την ίδια. Αγόρασε το περίφημο αρχοντικό το 1992, για 2,5 εκατομμύρια δολάρια, τη χρονιά που οριστικοποιήθηκε το διαζύγιό της με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Τότε ήταν ένα οδοντιατρείο που χρειαζόταν σημαντική ανακαίνιση.

Δώδεκα χρόνια αργότερα, η Ιβάνα τραμπ ολοκλήρωσε το σπίτι το σπίτι τοποθετώντας ροζ μαρμάρινο δάπεδο , έπιπλα με λεοπάρ και ένα δωμάτιο ψυχαγωγίας καλυμμένο με χρυσή ταπετσαρία που όπως είχε πει η ίδια στη Wall Street Journalαντικατόπτριζε «πώς θα ζούσε ο Λουδοβίκος XVI αν είχε χρήματα».

Τα έσοδα από την ενδεχόμενη πώληση του σπιτιού πρόκειται να μοιραστούν μεταξύ των τριών αδερφών Τραμπ, Donald Trump Jr., Eric Trump και Ivanka Trump που έζησαν σε αυτό τα εφηβικά τους χρόνια, ανέφεραν οι New York Times.

Η πρώην σύζυγος του Ντόναλτ Τραμπ βρέθηκε νεκρή στο κάτω μέρος της πολυτελούς ελικοειδής σκάλας της οικίας στις 14 Ιουλίου 2022.

Οι τραυματιοφορείς του Μανχάταν, ανταποκρινόμενοι σε κλήση για καρδιακή ανακοπή, βρήκαν την 73χρονη Ιβάνα νεκρή στο διαμέρισμα και ο θάνατός της αποδόθηκε σε ατύχημα. Οι Αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι έπεσε από τις σκάλες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ