ΚΟΣΜΟΣ

«Μυστήριο» με την υγεία του Ερντογάν: Οι ακυρώσεις εμφανίσεων και οι διαβεβαιώσεις συνεργατών

«Μυστήριο» με την υγεία του Ερντογάν: Οι ακυρώσεις εμφανίσεων και οι διαβεβαιώσεις συνεργατών
AP

Κορυφώνεται η ανησυχία για την υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το περιβάλλον του να προσπαθεί να πείσει ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και ότι είναι αβάσιμες οι φημολογίες

Αυτό παρά το γεγονός ότι ότι ακυρώνει την μία προεκλογική εμφάνιση μετά την άλλη.

Μάλιστα χρειάστηκε να εκδοθεί κατηγορηματική διάψευση μετά τη πληροφορία που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο πρόεδρος έπαθε καρδιακή προσβολή και νοσηλεύτηκε.

Η πιο πρόσφατη ακύρωση ήταν η πρώτη παράδοση καυσίμου στον πυρηνικό εργοστάσιο του Ακουγιού σήμερα την οποία όπως ανακοινώθηκε θα παρακολουθήσει διαδικτυακά όπως ανακοινώθηκε το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Όσο για την προεκλογική φιέστα που είχε στηθεί στην περιοχή της Μερσίνας με αφορμή την παρουσία του στο Ακουγιού θα γίνει σε μελλοντική ημερομηνία διευκρίνισε ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Ερκάν Κανντεμίρ.

Τις ανησυχίες προσπάθησε να διασκεδάσει ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, λέγοντας ότι η κατάσταση του Τούρκου προέδρου είναι πολύ καλή.

«Η κατάσταση της υγείας του προέδρου είναι πραγματικά πολύ καλή. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί του».

Ο Ερντογάν ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης με αποτέλεσμα να φουντώσουν εκ νέου οι φήμες για την υγεία του.

Σφοδρή επίθεση κατά των ξένων ΜΜΕ, τα οποία κατηγόρησε ότι διαδίδουν ανήθικες ψεύτικες ειδήσεις εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Ομέρ Τσελίκ.

«Ο πρόεδρός μας ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του. Μετά από λίγη ξεκούραση θα συνεχίσει κανονικά το προεκλογικό του πρόγραμμα».

Επίσης δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του για όλους όσους έσπευσαν να ευχηθούν περαστικά στον πρόεδρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ