ΚΟΣΜΟΣ

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του BBC Ρίτσαρντ Σαρπ

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του BBC Ρίτσαρντ Σαρπ
Ο Πρόεδρος του BBC Ρίτσαρντ Σαρπ (Photo by Jordan Pettitt/PA Images via Getty Images)

Ο Πρόεδρος του BBC Ρίτσαρντ Σαρπ υπέβαλλε σήμερα την παραίτησή του μετά τις αποκαλύψεις της περασμένης εβδομάδας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας ο σιχυρός άνδρας του βρετανικού ενημερωτικού κολοσσού πριν γίνει Πρόεδρός του κατείχε θέση τραπεζικού στελέχους της Goldman Sachs στην Βρετανία και είχε ρυθμίσει δάνειο 800.000 λιρών του Μπόρις Τζόνσον πριν ο τελευταίος γίνει Πρωθυπουργός. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Σαρμπ χρησιμοποίησε την συγκεκριμένη «εξυπηρέτηση» προκειμένου να ανέλθει στην Προεδρία του BBC όταν ο Μπόρις Τζόνσον ανέλαβε τα ινία της Βρετανίας. Ο Σαρπ μάλιστα φέρεται να μην έχει δηλώσει, ως όφειλε, την συγκεκριμένη θέση που κατείχε αλλά και τις σχέσεις που διατηρούσε με τον πρώην Πρωθυπουργό κατά την διάρκεια των συνεντεύξεων που πέρασε προκειμένου να αναλάβει επικεφαλής του BBC.

Ο Σαρπ έχει διαρρεύσει στον στενό του κύκλο πως θα παραμείνει στην θέση μέχρι και τον Ιούνιο, μέχρι να βρεθεί από τις αρμόδιες αρχές ο αντικαταστάτης του.

Η «πτώση» και το πρώτο σημαντικό πλήγμα κατά την αξιοπιστίας του Προέδρου του BBC είχε γίνει με τον τρόπο που ο ίδιος αποφάσισε να χειριστεί την υπόθεση με τις δημοσιεύσεις του Γκάρι Λίνεκερ πριν από δύο περίπου μήνες.

Ο Σαρπ αναμένεται να αντιμετωπίσει και ποινικές κατηγορίες σε περίπτωση που η έρευνα που είναι σε εξέλιξη αναφορικά με τις αποκαλύψεις φέρει στο φως αποδεικτικά στοιχεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ