Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταρρίφθηκαν 15 με 18 ρωσικοί πύραυλοι το πρωί της Δευτέρας
Συστοιχίες της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν τους δεκαπέντε από τους δεκαοκτώ πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός, καθώς σειρήνες της αεράμυνας ηχούσαν σε αρκετές περιοχές για πάνω από τρεις ώρες.
«Περί τις 02:30 [σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας], οι ρώσοι εισβολείς επιτέθηκαν (...) χρησιμοποιώντας στρατηγικά βομβαρδιστικά», ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Telegram ο Βάλερι Ζαλούζνι, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, καταστράφηκαν οι 15 από τους 18 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν.
Οι αρχές της περιφέρειας του Κιέβου διαβεβαίωσαν πως όλοι οι πύραυλοι που κατευθύνονταν προς αυτήν καταρρίφθηκαν.
Κατά τις πρώτες πληροφορίες «δεν καταγράφηκαν απώλειες στον άμαχο πληθυσμό» ούτε «καταστροφές σε κατοικίες ή υποδομές».
Συστοιχίες αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκαν για να προστατεύσουν την ίδια την ουκρανική πρωτεύουσα και την περιφέρειά της.
Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν σε εκρήξεις στις περιφέρειες Ντνιπροπετρόφσκ και Σούμι.
Η Ρωσία κλιμάκωσε ξανά τις πυραυλικές επιθέσεις της στην Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες.
Αυστρία: Νεκρός 13χρονος που παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα σε χιονοδρομικό κέντρο στις Άλπεις
21:12
Πετρούπολη: Συνελήφθη 31χρονος που προσπάθησε να βιάσει και λήστεψε 13χρονη σε στάση λεωφορείου
21:00
Οι ΗΠΑ παρέδωσαν στρατιωτικό υλικό στη Νιγηρία για να βοηθήσουν στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών
20:48
Η Βρετανία εγκαινίασε έναν λογαριασμό στο TikTok με βίντεο απελάσεων μεταναστών
20:36