ΚΟΣΜΟΣ

Τελετή στέψης Καρόλου: Πάνω από 2.200 οι προσκεκλημένοι

Τελετή στέψης Καρόλου: Πάνω από 2.200 οι προσκεκλημένοι
O βασιλιάς Κάρολος AP Photo / Markus Schreiber, Pool

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την τελετή στέψης του βασιλιά της Βρετανίας Καρόλου στις 6 Μαΐου, με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ να ανακοινώνουν νωρίτερα τη Δευτέρα (1/5) πως περισσότεροι από 2.200 άνθρωποι, από 203 διαφορετικές χώρες αναμένεται να παρευρεθούν στο «γεγονός της χρονιάς».

Σε αυτούς περιλαμβάνονται διεθνείς εκπρόσωποι από 203 χώρες, καθώς και εργαζόμενοι σε κοινότητες και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Στη λειτουργία στο Αβαΐο του Ουεστμίνστερ το Σάββατο 6 Μαΐου θα παρευρεθούν επίσης νικητές βραβείων Νόμπελ, θρησκευτικοί εκπρόσωποι, αρχηγοί κρατών και υπουργοί Εξωτερικών, ανέφεραν τα Ανάκτορα.

Παράλληλα, εκτός από αυτούς τους προσκεκλημένους, 400 νέοι που εκπροσωπούν φιλανθρωπικές οργανώσεις θα παρακολουθήσουν την τελετή στέψης και τις πομπές μέσα από την εκκλησία της Αγίας Μαργαρίτας, δίπλα στο Αβαΐο.

Ο Κάρολος, ο οποίος έγινε μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου και των υπόλοιπων 14 κρατών της Κοινοπολιτείας (Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Τζαμάικα, Μπαχάμες, Γρενάδα, Παπούα Νέα Γουινέα, Νήσοι Σολομώντα, Τουβαλού, Αγία Λουκία, Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Μπελίζ και Άγιος Χριστόφορος) μετά τον θάνατο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο του 2022, πρόκειται να στεφθεί επισήμως στις 6 Μαΐου στο Αβαΐο του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο στη διάρκεια μιας τελετής γεμάτης πολυτέλεια, συμβολισμό και θρησκευτική σημασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ