ΚΟΣΜΟΣ

Νέος εκτροχιασμός τρένου στη Ρωσία εξαιτίας δολιοφθορών

Νέος εκτροχιασμός τρένου στη Ρωσία εξαιτίας δολιοφθορών
Φωτογραφία αρχείου με εκτροχιασμό τρένου στη Ρωσία εξαιτίας δολιοφθορών AP Photo/Gene J. Puskar

Μέσα σε μόλις ένα 24ωρο σημειώθηκε και δεύτερος εκτροχιασμός εμπορευματικής αμαξοστοιχίας, με περίπου 20 βαγόνια, μετά από την πυροδότηση «εκρηκτικού μηχανισμού» στην περιφέρεια Μπριάνσκ της δυτικής Ρωσίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, ενώ η σιδηροδρομική γραμμή αποκλείστηκε προσωρινά, μέχρι να απομακρυνθούν τα βαγόνια.

Τη Δευτέρα (1/5), εκτροχιάστηκε άλλη μια αμαξοστοιχία που μετέφερε εμπορεύματα, ανάμεσα στις πόλεις Μπριάνσκ και Ουνέτσα, χωρίς να προκληθούν θύματα. Οι περιφερειακές αρχές είχαν αποδώσει το ατύχημα σε βομβιστική επίθεση.

Σημειώνεται ότι, η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με δολιοφθορές σε στρατιωτικές βάσεις, σε κέντρα στρατολογίας του στρατού ή ακόμη σε σιδηροδρομικές γραμμές από την αρχή του πολέμου.

Ήδη από τον Απρίλιο, ο επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας (FSB) Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ έχει κατηγορήσει την Ουκρανία και τους συμμάχους της ότι προσπαθούν να υποκινήσουν τους Ρώσους για να πραγματοποιήσουν σαμποτάζ και ένοπλη εξέγερση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ