ΚΟΣΜΟΣ

Συναντήσεις καθηγητή Ζαούτη με τους ειδικούς του CDC στις ΗΠΑ

Συναντήσεις καθηγητή Ζαούτη με τους ειδικούς του CDC στις ΗΠΑ
Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης INTIME

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης ολοκλήρωσε σήμερα το επιστημονικό του ταξίδι Εργασίας στις ΗΠΑ το οποίο περιελάμβανε συναντήσεις με ειδικούς επιστήμονες δημόσιας υγείας και επίσκεψη στο CDC (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων).

Να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η σημαντική συνάντηση με τον Dr. Fauci.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, συναντήθηκε με ειδικούς στους τομείς των νοσοκομειακών λοιμώξεων και της μικροβιακής αντοχής, των μυκητιάσεων, της παγκόσμιας υγείας και της επιτήρησης των λυμάτων.

Το CDC παρέχει επιστημονική υποστήριξη στην Ελλάδα και τον ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση των νοσοκομειακών λοιμώξεων και της μικροβιακής αντοχής ενώ παράλληλα τέθηκαν οι βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, η αντιμετώπιση των νοσοκομειακών λοιμώξεων είναι βασική προτεραιότητα του ΕΟΔΥ και του Υπουργείο Υγείας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η candida auris, μια σοβαρή μυκητιασική λοίμωξη, που συχνά προκαλεί σοβαρές επιπλοκές στους νοσηλευόμενους ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα στα ελληνικά νοσοκομεία.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ συζήτησε και αντάλλαξε απόψεις με το αρμόδιο τμήμα του CDC ως προς την αποτελεσματική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου παθογόνου.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης συναντήσεις με το δίκτυο επιτήρησης λυμάτων του CDC με στόχο την επέκταση της επιτήρησης των λυμάτων του ΕΟΔΥ ώστε να παρακολουθεί και να παρατηρεί τις νοσοκομειακές λοιμώξεις και την μικροβιακή αντοχή, τον βασικό τομέα εστίασης του Οργανισμού και του Υπουργείου Υγείας.

Τέλος, ο καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης ολοκλήρωσε τον κύκλο των συναντήσεων με το Τμήμα Παγκόσμιας Υγείας για να εξετάσουν το ενδεχόμενο παρουσίας περιφερειακού γραφείου του CDC στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ