ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Μητέρα και ο σύντροφός της ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 9χρονο

Βρετανία: Μητέρα και ο σύντροφός της ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 9χρονο
Αστυνομικός στη Βρετανία AP/Markus Schreiber (αρχείο)

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, για τον θάνατο του Άλφι Στιλ, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός πριν από δύο χρόνια στη μπανιέρα του σπιτιού του, στη Βρετανία.

Όπως όλα δείχνουν, όλα όσα είχαν δηλωθεί εξ αρχής ανατρέπονται, καθώς σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, υπέστη βασανιστήρια από τη μητέρα του και τον σύντροφό της.

Το δικαστήριο απεφάνθη πως «η μητέρα ήθελε να προστατεύσει τον σύντροφό της», και όχι τον 9χρονο γιο της, αφού και οι δύο τους τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου χτυπώντας τον με ζώνες και παπούτσια για να τον τιμωρήσουν.

Αναλυτικότερα ο 9χρονος έφερε 50 τραύματα στο κεφάλι, την πλάτη, τα πόδια και τους γλουτούς του, όπως άκουσαν οι ένορκοι του δικαστηρίου «Coventry Crown».

Η μητέρα του παιδιού αναφέρει ότι στις 18 Φεβρουαρίου του 2021 κάλεσε τις πρώτες βοήθειες και όταν οι διασώστες έφθασαν στο σημείο, το παιδί δεν είχε τις αισθήσεις του. Τους είπε ότι ο μικρός είχε «κοιμηθεί» στο μπάνιο και πνίγηκε αφού είχε γεμίσει την μπανιέρα με κρύο νερό.

Η εισαγγελέας Μισέλ Χίλει είπε όμως ότι οι «εσκεμμένες και παράνομες ενέργειες» ήταν αυτές που θανάτωσαν το μικρό παιδί, που συχνά ξυλοκοπούνταν και βασανίζονταν.

Είχε αναφέρει, πιο συγκεκριμένα, στους διασώστες ότι ο σύντροφός της δεν ήταν στο σπίτι από το προηγούμενο βράδυ, ισχυρισμός που διαψεύστηκε από κάμερες ασφαλείας, από τις οποίες αποδεικνύεται ότι ο άντρας άρχισε να τρέχει, περίπου την ώρα που η μητέρα κάλεσε την αστυνομία, βγαίνοντας από το σπίτι προς τον σιδηροδρομικό σταθμό.

Οι ιατροδικαστές στο νοσοκομείο όπου έφτασε το παιδί με θερμοκρασία σώματος 23 βαθμούς Κελσίου, ανέφεραν ότι «είχε μώλωπες σε όλο του το σώμα και ότι το παιδί το μαστίγωναν με ζώνες και σαγιονάρες».

Σημαντική ωστόσο είναι και η αναφορά της εισαγγελέως ότι ο Άλφι ήταν «ήδη στο ραντάρ της κοινωνικής πρόνοιας» από όταν η μητέρα του άρχισε να έχει σχέση με τον Ντιρκ Χάουελ, τον Ιούλιο του 2019.

Συγγενείς και φίλοι είχαν ενημερώσει τις αρχές ότι το παιδί κινδυνεύει. Και πράγματι, όπως καταγγέλλουν γείτονες «πολλές φορές μάλιστα η μητέρα του Άλφι και ο σύντροφός της έβγαζαν νυχτιάτικα τον Άλφι έξω στο κρύο και τον έλουζαν με κρύο νερό».

Μάλιστα, η διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας είχε απαγορεύσει στην μητέρα, 6 μήνες μετά τη γνωριμία της με τον σύντροφό της, να αφήνει τον αρραβωνιαστικό της να διανυκτερεύει στο σπίτι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ