Κίνδυνο δολιοφθοράς υποθαλάσσιων καλωδίων από τη Ρωσία, «βλέπει» το ΝΑΤΟ
Για μεγάλη πιθανότητα δολιοφθοράς υποθαλάσσιων καλωδίων από τη Ρωσία, προκειμένου να «τιμωρηθεί» η Δύση για τη στήριξη που παρέχει στην Ουκρανία, κάνει λόγο ο επικεφαλής πληροφοριών του ΝΑΤΟ Ντέιβιντ Κάτλερ.
Σύμφωνα με το Reuters, αναφέρει ότι υπάρχουν έντονες ανησυχίες τόσο για την Ευρώπη όσο και για τη βόρεια Αμερική.
«Υπάρχουν έντονες ανησυχίες ότι η Ρωσία μπορεί να στοχεύσει υποθαλάσσια καλώδια και άλλες κρίσιμες υποδομές στην Ευρώπη και στη βόρεια Αμερική σε μια απάντηση εναντίον των εθνών που παρέχουν βοήθεια στην Ουκρανία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Οι Ρώσοι είναι πιο δραστήριοι από ό,τι τους έχουμε δει χρόνια σε αυτόν τον τομέα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Ρωσία χαρτογραφεί υποδομές τόσο σε ξηρά όσο και σε θάλασσα, κυρίως στον Ατλαντικό.
Συμπλήρωσε παράλληλα ότι και η Κίνα επιδεικνύει δραστηριότητα στην αγορά και στην ανάπτυξη υποθαλάσσιων υποδομών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν με drone καταγγέλλει η Μόσχα
Η Ρωσία θα συνεχίσει τις συνομιλίες για τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά
Ποια νοικοκυριά δικαιούνται Vouchers για ψώνια σε σούπερ μάρκετ - Πώς λειτουργεί
02:00
Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις στον κατώτατο μισθό από τον Απρίλιο
01:00
Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα - Οι επόμενες αργίες του 2026
00:30
Ζελένσκι: «Είχα προειδοποιήσει τον Τραμπ για τον Γ' Παγκόσμιο πόλεμο - Η Ρωσία στηρίζει το Ιράν»
23:56