Μέρκελ: Φρικτή πράξη η δολοφονία της Τζο Κοξ
Για μία «φρικτή πράξη» έκανε λόγο η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ αναφερόμενη στη δολοφονία της Τζο Κοξ.
Η Καγκελάριος υπογράμμισε ότι «το δίδαγμα που πρέπει να πάρουμε όλοι είναι να επιδεικνύουμε σεβασμό, έστω και αν έχουμε διαφορετικές πολιτικές απόψεις».
«Η υπερβολή και η μερική ριζοσπαστικοποίηση του λόγου δεν συμβάλλουν στη δημιουργία ατμόσφαιρας σεβασμού», δήλωσε απευθυνόμενη σε δημοσιογράφους .
Παράλληλα τόνισε πως «η ριζοσπαστικοποίηση δεν θα μπορέσει να σταματήσει» στην Ευρώπη χωρίς «σεβασμό γι' αυτούς που σκέπτονται διαφορετικά, αυτούς που πιστεύουν διαφορετικά, αυτούς που αγαπούν διαφορετικά».
Η δολοφονία της Τζο Κοξ έχει σοκάρει τη Μεγάλη Βρετανία, πέντε μέρες πριν από το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα τα βρετανικά Μέσα ενημέρωσης αναρωτιούνται για το κίνητρο της επίθεσης και δεν διστάζουν να καταγγείλουν τον επιθετικό τόνο της εκστρατείας.
ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Μαρκ Κέλι μήνυσε τον υπουργό Άμυνας που τον κατηγορεί για «στάση»
23:58
Σε εξέλιξη η ψυχρή εισβολή: Που αναμένεται να χιονίσει την Τρίτη - Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία
23:50
Πολεμικό Ναυτικό: Έκτακτες κρίσεις πλοιάρχων - Όλα τα ονόματα
23:49
ΗΠΑ: Το Ιλινόι μήνυσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για «επικίνδυνη χρήση βίας» στην Πολιτεία
23:41