Anadolu: Οι κάτοικοι της Σμύρνης μπορούν να δουν από κοντά το νέο πολεμικό πλοίο
Ανοικτό προς το κοινό είναι το μεγαλύτερο πλοίο της Τουρκίας το TCG Anadolu,το οποίο έχει ελλιμενιστεί στο λιμάνι Αλσαντζάκ της Σμύρνης.
Το μίνι αεροπλανοφόρο που άρχισε την αποστολή του στις 10 Απριλίου δέχθηκε 140,055 επισκέπτες κατά τον ελλιμενισμό του στο λιμάνι Σαράιμπουρνού στις 17 Απριλίου.
Πάνω στο πλοίο οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά και άλλα πολεμικά συστήματα όπως το πολεμικό το μη επανδρωμένο Bayraktar TB3 και το νέο τανκ Αλτάι.
Το TCG Anadolu κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Σεντέφ στην Κωνσταντινούπολη, έχει μήκος 230 μέτρα μήκος και 32 μέτρα σε πλάτος και εκτείνεται σε 9,200 τετραγωνικά μέτρα.
Από το Anadolu μπορούν να απογειωθούν και να προσγειωθούν έξι ελικόπτερα ταυτόχρονα.
Έχει ένα πλήρως λειτουργικό νοσοκομείο με δύο χειρουργεία και έχει πλήρωμα 1,200 άτομα.
Μπορεί να μεταφέρει 13 τανκ, 27 οχήματα ναυτικών επιχειρήσεων έξι οχήματα μεταφοράς προσωπικού 15 τρέιλερ και 33 άλλα οχήματος.
«Χάρη στο Αναντολού θα γίνουμε μια χώρα που αλλάζει το παιχνίδι, μια από τις πρώτες στον κόσμο», είχε δηλώσει ο Ερντογάν την τελετή παράδοσης του αεροπλανοφόρου Αναντολού στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, τον προηγούμενο μήνα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απάντηση Ακάρ σε Μητσοτάκη: Να μοιραστεί ο πλούτος του Αιγαίου
Μεταφορά χρημάτων γονέων από κοινό τραπεζικό λογαριασμό: Πότε θεωρείται δωρεά - Οι παγίδες
02:00
Ποια σούπερ μάρκετ συμμετέχουν στην εφαρμογή Posokanei - Οι τρόποι λειτουργίας του
01:00
Σε δύο δόσεις το επίδομα παιδιού: Ιούνιο και Αύγουστο οι πληρωμές μέχρι 900 ευρώ
00:30
Νεκρή εντοπίστηκε 41χρονη στο δωμάτιο που διέμενε στα Χανιά
23:58