ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία: Τουλάχιστον 21 νεκροί και 48 τραυματίες από τις νέες ρωσικές επιθέσεις

Πόλεμος Ουκρανία: Τουλάχιστον 21 νεκροί και 48 τραυματίες από τις νέες ρωσικές επιθέσεις
Ουκρανοί στρατιώτες οδηγούν στην κορυφή των τανκ στην πρώτη γραμμή AP/Libkos

Οι σημερινές ρωσικές επιθέσεις στην περιφέρεια της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 21 ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό άλλων 48, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Μέχρι στιγμής, (γνωρίζουμε ότι) 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 48 τραυματίστηκαν», έγραψε απόψε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Telegram, συμπληρώνοντας ότι επλήγησαν «ένας σιδηροδρομικός σταθμός, ένα κατάστημα με εργαλεία, ένα σούπερ μάρκετ και ένα πρατήριο καυσίμων».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης Ολεξάντρ Προκούντιν, «η Χερσώνα εξακολουθεί να δέχεται βολές από το ρωσικό πυροβολικό».

Ουκρανικά στρατεύματα απελευθέρωσαν τη Χερσώνα τον περασμένο Νοέμβριο, ύστερα από οκτώ μήνες κατοχής της από τις ρωσικές δυνάμεις.

58ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χερσώνα

Η στρατιωτική διοίκηση στη Χερσώνα ανακοίνωσε σήμερα πως από το βράδυ της Παρασκευής θα επιβληθεί 58ωρη απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενόψει της σχεδιαζόμενης αντεπίθεσης του ουκρανικού στρατού.

«Από τις 8 το βράδυ της 5ης Μαΐου θα τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χερσώνα, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 6 τα ξημερώματα της 8ης Μαΐου», ανακοίνωσε ο Προκούντιν, υποστηρίζοντας ότι το μέτρο είναι απαραίτητο προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των δυνάμεων ασφαλείας.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χερσώνα ανακοινώθηκε καθώς το Κίεβο γνωστοποίησε ότι «ολοκληρώνονται» οι προετοιμασίες για τη μεγάλη αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού με στόχο την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών στο ανατολικό και το νότιο τμήμα της Ουκρανίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ