ΚΟΣΜΟΣ

Προτομή από σοκολάτα και βασιλικό… κέτσαπ: Τα πιο παράξενα σουβενίρ της στέψης του Καρόλου

Προτομή από σοκολάτα και βασιλικό… κέτσαπ: Τα πιο παράξενα σουβενίρ της στέψης του Καρόλου
Χαρτονένιος Κάρολος σε φυσικό μέγεθος, η καλύτερη παρέα για αυτές τις ημέρες... (ARGOS)

Η βιομηχανία των βασιλικών σουβενίρ είναι ιδιαίτερα ανθηρή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι πωλήσεις είναι σταθερές όλο το χρόνο, ενώ όλο και κάποιος γάμος, κάποια κηδεία ή κάποια βάφτιση θα γίνει για να τις εκτοξεύσεις – πόσο μάλλον η ενθρόνιση ενός νέου βασιλιά. Πέρα από τις κλασικές κούπες και πιάτα όμως, με αφορμή τη στέψη του Καρόλου οι Βρετανοί ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και ετοίμασαν κάποιες ιδιαίτερα πρωτότυπες προτάσεις.

Κάρολος από χαρτόνι, σε φυσικό μέγεθος

Ένας Κάρολος σε φυσικό μέγεθος για το σαλόνι ή τον κήπο σας (ακόμη και για την κρεβατοκάμαρα, κανείς δεν κρίνει); Γιατί όχι; Η αλυσίδα καταστημάτων Argos (ξε)πουλάει τα χαρτονένια ομοιώματα του νέου βασιλιά, ύψους 1,70 μ., σε τρεις εκδόσεις: με την επίσημη στολή και τα παράσημά του, με το κλασικό μπλε κοστούμι του και με την Καμίλα στο πλευρό του (όλα στις 36,99 λίρες).

Η Argos σας στέλνει έναν Κάρολο σε φυσικό μέγεθος, το πού θα τον βάλετε είναι δικό σας θέμα (ARGOS)

Το ketchup έγινε Kingchup

Μια ειδική έκδοση του κλασικού κέτσαπ της Heinz είναι διαθέσιμη online αυτή την εβδομάδα. Το Heinz Kingchup έρχεται σε συλλεκτικό μπουκάλι με στέμμα στην ετικέτα και κοστίζει 2,50 λίρες, ενώ υπάρχει και «πακέτο» 22,50 λιρών που περιλαμβάνει ένα μπουκάλι Kingchup, μία πετσέτα κουζίνας, μία κούπα και δύο σουβέρ.

Δίνει στα burger σας... βασιλική γεύση (HEINZ)

Ο σοκολατένιος Βασιλιάς

Για να διαφημίσει τις εορταστικές σοκολάτες της, η εταιρεία Celebrations ανέθεσε στη σοκολατοποιό Τζένιφερ Λίντσεϊ – Κλαρκ να δημιουργήσει μια προτομή του Καρόλου φτιαγμένη από 2.875 λιωμένες σοκολάτες. Η Λίντσεϊ – Κλαρκ χρειάστηκε 4 εβδομάδες και 130 ώρες δουλειάς για να ολοκληρώσει το γλυπτό ύψους 60 εκατοστών και βάρους 23 κιλών. Ο σοκολατένιος Βασιλιάς δεν είναι προς πώληση, αλλά εκτίθεται στα κεντρικά γραφεία της Mars Wrigley στο Σλάου της κομητείας Μπέρκσαϊρ.

https://www.instagram.com/p/Crfjz-zLF-9

Η βασιλική άμαξα της Uber

Οι κάτοικοι του Λονδίνου μέχρι και τις 5 Μαΐου μπορούν να ανοίγουν την εφαρμογή της Uber για να καλέσουν όχι ένα αυτοκίνητο, αλλά μια μεγαλοπρεπή βασιλική άμαξα με τέσσερα ολόλευκα άλογα. Δυστυχώς η άμαξα δεν θα τους πάει στη δουλειά τους ή στην τοπική παμπ για μπύρες, αλλά θα τους κάνει μια βόλτα μέσα στο Πάρκο Ντάλγουιτς. Ευκαιρία για κάποιους και κάποιες να ζήσουν το παραμύθι τους.

«Μοντέρνα Σταχτοπούτα» σε λονδρέζικο ριμέικ (UBER)

«Κοτόπουλο της στέψης» για σκύλους

To Κοτόπουλο της Στέψης (Coronation Chicken) είναι ένα κλασικό βασιλικό πιάτο, που σερβιρίστηκε για πρώτη φορά στη στέψη της Βασίλισσας Ελισσάβετ Β’ το 1953. Αποτελείται από φιλέτα στήθους κομμένα σε κομμάτια, με κρέμα γάλακτος, μαγιονέζα, κάρι, αποξηραμένα βερίκοκα σε μικρά κομμάτια ή σταφίδες, και νιφάδες αμυγδάλου. Η στέψη του Καρόλου είναι μια καλή ευκαιρία να φάει σαν βασιλιάς και ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου, καθώς εταιρεία Lily’s Kitchen λάνσαρε μια ειδική κονσέρβα για σκύλους (3,70 λίρες τα 400g, 1,60 λίρες τα 125g) με γεύση Coronation Chicken.

Λυπούμαστε γάτες, το Coronation Chicken διατίθεται μόνο για σκύλους (LILY'S KITCHEN)

Πρωινό για βασιλιάδες

Τα «κορν φλέικς της στέψης» (Coronation Flakes) είναι ιδέα ενός γιατρού από το Σέφιλντ, ο οποίος σχεδίασε και κατασκεύασε τα κουτιά, τα γέμισε με κορν φλέικς από τα Lidl (όπως εξηγεί ο ίδιος στους New York Times) και τα πουλάει από την ιστοσελίδα του έναντι 29,95 ευρώ (ή 19,95 ευρώ αν σας ενδιαφέρει μόνο το κουτί). Είμαστε σίγουροι ότι δύο ή περισσότεροι νόμοι παραβιάζονται εδώ, αλλά αυτό είναι θέμα των βρετανικών αρχών, ας το λύσουν εκείνες…

Τα «κορν φλέικς της στέψης» πωλούνται με γεμάτα ή άδεια κουτιά... (CORONATION FLAKES)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ