ΚΟΣΜΟΣ

«Για το Κρεμλίνο»: Μηνύματα σε drones φέρονται να αναφέρονται στην «απόπειρα δολοφονίας» Πούτιν

«Για το Κρεμλίνο»: Μηνύματα σε drones φέρονται να αναφέρονται στην «απόπειρα δολοφονίας» Πούτιν

«Για το Κρεμλίνο» και «για τη Μόσχα»: τα μηνύματα αυτό φέρονται να είχαν γραφτεί στην ουρά ρωσικών drone που κατερρίφθησαν στην Οδησσό, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που δημοσιοποίησε ο ουκρανικός στρατός.

Πρόκειται για μια ευθεία αναφορά στην «απόπειρα δολοφονίας» του Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως έχουν χαρακτηρίσει την επίθεση στο Κρεμλίνο Ρώσοι αξιωματούχοι.

Τα μηνύματα αυτά είναι γραμμένα στα ρωσικά στις ουρές δύο drones, που κατά την τοπική στρατιωτική δύναμη της νότιας Ουκρανίας δείχνουν το «κίνητρο της επίθεσης».

Ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει ότι εκτοξεύτηκαν 15 drones Shahed -131/136 κατά της Οδησσού, 12 εκ των οποίων κατεστράφησαν από την ουκρανική αεροάμυνα και στρατιωτικές ομάδες.

Τα υπόλοιπα τρία drones βρήκαν στόχο σε κοιτώνες εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Το Κίεβο έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση με drone στο Κρεμλίνο νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Βίντεο που έχουν δημοσιοποιηθεί σε ΜΜΕ και κοινωνικά δίκτυα δείχνουν μια έντονη λάμψη και καπνό πάνω από το Κρεμλίνο, την επίσημη κατοικία του Ρώσου προέδρου και ένα από τα πιο σημαντικά σύμβολα δύναμης στη Μόσχα.

Ο Πούτιν δεν βρισκόταν στο κτήριο εκείνη την ώρα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αρνήθηκε τις κατηγορίες.

«Δεν επιτιθέμεθα στον Πούτιν ή στη Μόσχα» ξεκαθάρισε ο ίδιος, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με το CNNi, Αμερικανοί αξιωματούχοι αξιολογούν ακόμη το περιστατικό και δεν γνωρίζουν ακόμη ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί, ότι πρώην Ρώσος νομοθέτης, ο οποίος σχετίζεται με στρατιωτικές ομάδες στη χώρα, υποστήριξε μιλώντας στο CNNi ότι η εν λόγω επίθεση πραγματοποιήθηκε από Ρώσους μαχητές και όχι τον ουκρανικό στρατό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ