ΚΟΣΜΟΣ

Νέες σειρήνες στο Κίεβο: Αναφορές για εκρήξεις και πυρά - Καταρρίφθηκε «εχθρικό drone»

Νέες σειρήνες στο Κίεβο: Αναφορές για εκρήξεις και πυρά - Καταρρίφθηκε «εχθρικό drone»
AP Photo/Felipe Dana, File

Σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν ξανά το βράδυ της Πέμπτης (4/5) στο Κίεβο, ενώ το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πως ακούστηκαν εκρήξεις και πυροβολισμοί σε συνοικία της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Κάτοικοι της ουκρανικής πρωτεύουσας δήλωσαν ότι εκρήξεις και σποραδικά πυρά ακούστηκαν κοντά στο κέντρο του Κιέβου. Ορισμένοι μάλιστα ανέφεραν πως, την ώρα που έσπευδαν στα καταφύγια, είδαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη - drones στον ουρανό της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) είδε επίσης ένα drone που η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα προσπαθούσε να καταρρίψει.

Την κατάρριψη «εχθρικού drone» στο Κίεβο ανακοίνωσαν απόψε ο Αντρίι Γέρμακ, προσωπάρχης του προέδρου Ζελένσκι, και ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης Σερχίι Πόπκο, λίγη ώρα αφότου ήχησαν οι σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού στην ουκρανική πρωτεύουσα και υπήρξαν αναφορές για εκρήξεις και σποραδικά πυρά.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι συντρίμμια του μη επανδρωμένου αεροσκάφους διασκορπίστηκαν στη συνοικία Σολομιάνσκι (δυτικά). Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβέστες για να σβήσουν πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε τετραώροφο κτήριο, συμπλήρωσε.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή τραυματισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ