ΚΟΣΜΟΣ

Στέψη Καρόλου: Το Μπάκινχαμ κατακλύστηκε από υψηλούς προσκεκλημένους

Στέψη Καρόλου: Το Μπάκινχαμ κατακλύστηκε από υψηλούς προσκεκλημένους
Twitter/The Royal Family

Με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά ο βασιλιάς Κάρολος υποδέχθηκε στο Μπάκινχαμ τους υψηλούς καλεσμένους ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη στέψη του.

Μεταξύ των καλεσμένων τους βρίσκονται ξένοι βασιλείς, παγκόσμιοι ηγέτες και άλλοι αξιωματούχοι, οι οποίοι άρχισαν ήδη να καταφθάνουν στο βρετανικό παλάτι.

Στη δεξίωση παρίστανται και φίλοι της βασιλικής οικογένειας και μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης που δεν θα μπορέσουν να παραστούν αύριο στη στέψη, λόγω του περιορισμένου αριθμού προσκλήσεων.

Περίπου 100 αρχηγοί κρατών θα βρίσκονται στο Λονδίνο για την αυριανή τελετή, ενώ αναμένεται να παρευρεθούν διεθνείς εκπρόσωποι από 203 χώρες.

Στο παλάτι έφτασε η πρώτη κυρία της Ουκρανίας, η σύζυγος του προέδρου Ζελένσκι, Όλενα Ζελένσκα η οποία θα εκπροσωπήσει την Ουκρανία στη στέψη.

O βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος με την σύζυγό του βασίλισσα Λετίθια, ο βασιλιάς Αλβέρτος Β' και η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό, η Δούκισσα Μαρία Τερέζα και ο Δούκας Ερρίκος του Λουξεμβούργου, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ με την σύζυγό του.

Το παρών δίνουν και η Αννα Μαρία με τον Παύλο και την Μαρί Σαντάλ ενώ την Ελλάδα εκπροσωπεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αυτή είναι η δεύτερη δεξίωση μέσα στην ημέρα καθώς νωρίτερα είχε γίνει δεξίωση για τους Βρετανούς πρωθυπουργούς και αξιωματούχους της Κοινοπολιτείας.



Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, οι πρόεδροι της Γερμανίας και της Ιταλίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και Σέρτζιο Ματαρέλα και ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ θα είναι μεταξύ αυτών που θα βρεθούν στο Αββαείο του Ουέστμινστερ. Η Τζιλ Μπάιντεν εκπροσωπεί τον σύζυγό της, τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

jill.jpg

ΔΗΜΟΦΙΛΗ