ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δολοφονία 28χρονου σε ζωντανή μετάδοση στο Facebook

ΗΠΑ: Δολοφονία 28χρονου σε ζωντανή μετάδοση στο Facebook

Άνδρας στο Σικάγο δολοφονήθηκε από αγνώστους που τον πυροβόλησαν, τη στιγμή που ο ίδιος βιντεοσκοπούσε ζωντανά τον εαυτό του στο Facebook.

Το τραγικό αυτό περιστατικό συνέβη λίγες ημέρες μετά από τη διπλή δολοφονία στη Γαλλία, όπου ο δράστης χρησιμοποίησε την υπηρεσία απευθείας μετάδοσης του Facebook, προκειμένου να προτρέψει τους υποστηρικτές του να διαπράξουν επιθέσεις.

Ο 28χρονος Αντόνιο Πέρκινς (Antonio Perkins) βρέθηκε δολοφονημένος την Τετάρτη το βράδυ σε οικόπεδο, έχοντας δεχθεί πυροβολισμούς στο λαιμό και το κεφάλι στο δυτικό Σικάγο, γνωστοποίησε η αστυνομικός Λόρα Αμεζάγκα (Laura Amezaga).

Ο Πέρκινς διακομίστηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν τον θάνατό του. Η αστυνομία αναγνώρισε σήμερα τον άνδρα που εμφανίστηκε στο βίντεο ως τον Αντόνιο Πέρκινς. Ο ίδιος ήταν μέλλος συμμορίας. Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Στο βίντεο της υπηρεσίας Facebook Live διακρίνεται το θύμα να καταγράφει τον εαυτό του. Κάποια στιγμή, άγνωστος ανοίγει πυρ. Το τηλέφωνο που κρατά ο 28χρονος πέφτει από τα χέρια του και καταλήγει στο γρασίδι που έχει γεμίσει αίματα, προτού η εικόνα διακοπεί. Το τηλέφωνο συνεχίζει να καταγράφει τους ήχους: περαστικοί ουρλιάζουν και κλαίνε.

Το βίντεο δεν έχει αποσυρθεί από τον ιστότοπο, ενώ περιλαμβάνει προειδοποίηση προς τους χρήστες για τις σκληρές εικόνες που θα παρακολουθήσουν.

Εκπρόσωπος τύπου του Facebook επιβεβαίωσε ότι το βίντεο δεν έχει αποσυρθεί, υποστηρίζοντας ότι δεν παραβιάζει την πολιτική της εταιρείας. Όπως τόνισε, τo Facebook αποσύρει ένα βίντεο, εφόσον εκθειάζει τη βία.

Στη Γαλλία, 25χρονος άνδρας σκότωσε έναν διοικητή της γαλλικής αστυνομίας και τη σύντροφό του την Τρίτη και κατόπιν χρησιμοποίησε την υπηρεσία Facebook Live, αναρτώντας βίντεο διάρκειας δώδεκα λεπτών, στο οποίο ενθάρρυνε τους υποστηρικτές του να δολοφονήσουν σωφρονιστικούς υπαλλήλους, αστυνομικούς, δημοσιογράφους και δικηγόρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ