ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επίθεση Ερντογάν σε Κιλιτσντάρογλου: Έγινες μέτοχος στην απόπειρα πραξικοπήματος

Νέα επίθεση Ερντογάν σε Κιλιτσντάρογλου: Έγινες μέτοχος στην απόπειρα πραξικοπήματος
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Vladimir Smirnov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

Νέα επίθεση εναντίον του πολιτικού του αντιπάλου Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μόλις 8 ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος, εμφανίστηκε σε προεκλογική του ομιλία στην Καισάρεια, μπροστά σε μία τεράστια συγκέντρωση υποστηρικτών του, και απευθυνόμενος στον Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη δεσμεύτηκε για παλινόρθωση των δημοκρατικών θεσμών, τον κατηγόρησε για συμμετοχή στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

«Αφού ήξερες ότι στις 17-25 Δεκεμβρίου υπήρξε συνωμοσία της FETO, γιατί έγινες μέτοχος σε αυτή την απόπειρα πραξικοπήματος; Ποιος σε ανάγκασε να ηγηθείς σε αυτή την εκστρατεία ψέματος και συκοφαντίας;» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η συγκεκριμένη ομιλία του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στο Μάλτεπε της Κωνσταντινούπολης ωστόσο, ήταν μία τις μεγαλύτερες σε μέγεθος καθώς ήταν ψηφοφόροι 6 κομμάτων της αντιπολίτευσης, στο πλευρό του.

«Ξέρω όλα τα προβλήματα. Έχω δώσει όρκο να λύσω όλα τα προβλήματα. Θα φέρω την άνοιξη σε αυτή τη χώρα με τους φίλους μου. Δεν θα κάνουμε ποτέ διακρίσεις, θα αγκαλιάσουμε 85 εκατομμύρια», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο διεθνής Τύπους για τον Ταγίπ Ερντογάν

Το Der Spiegel, αμφισβητεί ανοιχτά την κυριαρχία του Ερντογάν, προκαλώντας την οργή του, όπως επίσης και το Economist, το οποίο στηρίζει ανοιχτά τον Κιλιτσντάρογλου.

«Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης άφησαν τις δουλειές τους κι έχουν κάνει βασικό τους θέμα τις εκλογές στην Τουρκία. Κολακεύουν συνεχώς τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Γιατί; Για ποιο λόγο; Υποσχέθηκαν να παραδώσουν την Τουρκία στη Δύση» ανέφερε για τα δημοσιεύματα φανερά ενοχλημένος ο Τούρκος πρόεδρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ