ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί Ουκρανοί ναρκοσυλλέκτες από ρωσικά πυρά σε επιχείρηση αποναρκοθέτησης στη Χερσώνα

Νεκροί Ουκρανοί ναρκοσυλλέκτες από ρωσικά πυρά σε επιχείρηση αποναρκοθέτησης στη Χερσώνα
AP/LIBKOS

Νεκροί από ρωσικά πυρά έπεσαν έξι Ουκρανοί ενώ συμμετείχαν σε επιχείρηση αποναρκοθέτησης στην περιφέρεια της Χερσώνας, στον νότο της χώρας.

«Έξι από τους ναρκοσυλλέκτες μας σκοτώθηκαν», ανακοίνωσε η υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων της χώρας, προσθέτοντας ότι «τα θύματα έπεσαν νεκρά από πυρά ενώ πραγματοποιούσαν επιχειρήσεις εκκαθάρισης ναρκών στην περιφέρεια της Χερσώνας».

Η Ρωσία κατηγορεί Δύση και Ουκρανία για την επίθεση στον εθνικιστή συγγραφέα Πριλέπιν

Το Κρεμλίνο κατηγορεί ανοιχτά τόσο την Ουκρανία όσο και τις δυτικές χώρες, για την επίθεση με εκρηκτικά εναντίον του αυτοκινήτου του εθνικιστή συγγραφέα Ζαχάρ Πριλέπιν, νωρίτερά το Σάββατο 6/5.

«Πρωτίστως» κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την ευθύνη τους, σύμφωνα με τη Μόσχα, στις «τρομοκρατικές επιθέσεις» που διέπραξε η Ουκρανία στο έδαφός της μετά την επίθεση, κατά την οποία τραυματίστηκε ο Ρώσος συγγραφέας και σκοτώθηκε ο οδηγός του.

«Η ευθύνη για αυτήν την τρομοκρατική επίθεση και για άλλες δεν ανήκει μόνο στις ουκρανικές αρχές αλλά και στους δυτικούς προστάτες της, πρωτίστως στις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η σιωπή των αρμοδίων διεθνών οργανισμών είναι απαράδεκτη» προσθέτει επίσης.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι η αποτυχία της Ουάσινγκτον να καταγγείλει αυτήν και άλλες επιθέσεις είναι «αυτοαποκαλυπτική» για την αμερικανική κυβέρνηση.

Η Ουκρανική SBU δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει εμπλοκή στην επίθεση κατά του Πριλέπιν

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας SBU δήλωσε σήμερα στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την εμπλοκή της στη βομβιστική επίθεση εναντίον αυτοκινήτου κατά την οποία τραυματίστηκε ο Ρώσος συγγραφέας Ζαχάρ Πριλέπιν ή σε άλλες επιθέσεις.

«Επίσημα, δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε την εμπλοκή της SBU σε αυτή ή σε άλλες εκρήξεις που συμβαίνουν στις δυνάμεις κατοχής ή στα πρωτοπαλίκαρά τους», μετέδωσε το Ukrinform επικαλούμενο δήλωση της υπηρεσίας ασφαλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ