ΚΟΣΜΟΣ

Μυστήριο στο Νιου Τζέρσεϊ: Πέταξαν βουνά από βρασμένα μακαρόνια σε δάσος

Μυστήριο στο Νιου Τζέρσεϊ: Πέταξαν βουνά από βρασμένα μακαρόνια σε δάσος
twitter

Εκατοντάδες κιλά βρασμένα ζυμαρικά στο δάσος του Garden State, Νιου Τζέρσεϊ, κανοντας τους πάντες να απορήσουν με την ενέργεια αυτή.

Τις σωρούς από τα πεταμένα ζυμαρικά, ανακάλυψε ένας κάτοικος της περιοχής, 33 ετών, ενώ περπατούσε σε ένα μονοπάτι.

Το περιστατικό πήρε δημοσιότητα όταν κάτοικος της Φιλαδέλφειας που ζούσε στο Νιου Τζέρσεϊ, δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Twitter εικόνες με τα ζυμαρικά, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 5 εκατομμύρια προβολές και πάνω από 4.500 retweets.

Η Nina Jochnowitz, κάτοικος της Old Bridge υποψήφια δημοτική σύμβουλος το 2021, είχε δημοσιεύσει επίσης, αυτές τις φωτογραφίες από τη χωματερή των ζυμαρικών στη σελίδα της στο Facebook.

Οι εικόνες δείχνουν βουνά από μακαρόνια και νουντλς κατά μήκος της όχθης ενός ρέματος στον δήμο. Η Jochnowitz είπε το έμαθε από έναν γείτονα και πήγε στο σημείο για να τραβήξει φωτογραφίες. «Το έκαναν με την παλαιομοδίτικη μέθοδο – δηλαδή τα πέταξαν στο δάσος, κάτι που κάνουν όλοι», είπε.

Η ίδια είπε ότι επικοινώνησε με τις αρχές του δήμου, αλλά η Old Bridge δεν έχει δικό της χωματερή και χρησιμοποιεί ιδιωτικές εταιρείες για τη συλλογή σκουπιδιών. Επίσης είπε, ότι τα έριξε κάτοικος της γειτονιάς τον οποίο ωστόσο αρνήθηκε να κατονομάσει.

Ο Himanshu Shah, διαχειριστής επιχειρήσεων του δήμου Old Bridge, επιβεβαίωσε στο CNN ότι «πολλές εκατοντάδες λίβρες» ζυμαρικών πετάχτηκαν αλλά στην πραγματικότητα ήταν όλα άψητα.

«Υπολογίζουμε ότι εκατοντάδες λίβρες άψητων ζυμαρικών αφαιρέθηκαν από τη συσκευασία και πετάχθηκαν κατά μήκος του κολπίσκου. Φαίνεται ότι ήταν εκεί για λίγο διάστημα, ωστόσο η υγρασία άρχισε να τα μαλακώνει», πρόσθεσε. Να σημειωθεί ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο σημειώθηκε ισχυρή βροχόπτωση στην περιοχή.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων του δήμου δούλεψε δύο ώρες για να μαζέψει τα μακαρόνια γεμίζοντας 15 καρότσια είπε ο Shah.

Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο δήμαρχος της Old Bridge, Owen Henry είπε ότι εάν το άτομο είχε τηλεφωνήσει για το τι να κάνει με τα ζυμαρικά, ο δήμος θα μπορούσε να είχε προτείνει άλλες επιλογές, όπως να τα πάει σε μια τράπεζα τροφίμων.

Το περιστατικό βρίσκεται υπό έρευνα από το αστυνομικό τμήμα του δήμου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ