ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Αγνοουμένη επιβίωσε για 6 μέρες μόνο με κρασί και γλειφιτζούρια

Αυστραλία: Αγνοουμένη επιβίωσε για 6 μέρες μόνο με κρασί και γλειφιτζούρια
Screen Grab

Viral έγινε η ιστορία εξαφάνισης μιας 48χρονης στην Αυστραλία, η οποία για 6 ολόκληρες μέρες δεν είχε άλλη τροφή πέρα από κρασί και γλειφιτζούρια που είχε μαζί της. Για καλή της τύχη, η ειδική ομάδα που συγκροτήθηκε για τον εντοπισμό της, κατάφερε να τη βρει μέσω ελικοπτέρου μέσα σε πυκνό δάσος.

Η Λίλιαν, 48 ετών, ξεκίνησε για μια σύντομη ημερήσια εκδρομή την περασμένη Κυριακή, ταξιδεύοντας μέσα από την πυκνή θαμνώδη περιοχή στο Bright στο Victoria's High Country.

Τα πλάνα αποκάλυψαν τη στιγμή που βρέθηκε από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης την Παρασκευή κατά τη διάρκεια έρευνας στο λοφώδες έδαφος, αφού το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε στο τέλος ενός χωματόδρομου στη θαμνώδη περιοχή Mitta Mitta.

Η Λίλιαν οδηγούσε προς το φράγμα του Ντάρτμουθ στις 30 Απριλίου, όταν εγκλωβίστηκε. Συνειδητοποιώντας ότι είχε χαθεί, προσπάθησε να γυρίσει το αυτοκίνητό της, ωστόσο κόλλησε στη λάσπη. Μη μπορώντας να καλέσει για βοήθεια, καθώς δεν υπήρχε σήμα και αφού δεν μπορούσε να περπατήσει λόγω προβλημάτων υγείας, η Λίλιαν αναγκάστηκε να περιμένει στο αυτοκίνητό της για βοήθεια.

Η αστυνομία ξεκίνησε εκτεταμένες έρευνες στις περιοχές Mitta Mitta, Wodonga, Bright και Albury αφού η οικογένειά της σήμανε συναγερμό στις 30 Απριλίου, όταν δεν έλαβε την καθημερινή κλήση από την Λίλιαν, στην οποία τους ενημέρωνε ότι είναι καλά.

Αφού εντόπισε την 48χρονη, το ελικόπτερο της αστυνομίας μπόρεσε να κατευθύνει ένα βαν της τοπικής αστυνομίας στην τοποθεσία της όπου βρέθηκε «ασφαλής και καλά στην υγεία της».

Ο λοχίας του αστυνομικού τμήματος Wodonga Martin Torpey είπε ότι η Λίλιαν κατάφερε να επιβιώσει εν μέρει λόγω κάποιων δώρων που ευτυχώς είχε κρύψει στο όχημά της. «Το μόνο υγρό που είχε μαζί της η Λίλιαν, που δεν πίνει, ήταν ένα μπουκάλι κρασί που είχε αγοράσει ως δώρο στη μητέρα της», είπε ο λοχίας Torpey.

«Σχεδίαζε μόνο ένα ολιγοήμερο ταξίδι, οπότε είχε πάρει μόνο μερικά σνακ και γλειφιτζούρια μαζί της, αλλά όχι νερό» πρόσθεσε. Μη μπορώντας να μετακινήσει το αυτοκίνητό της, η Λίλιαν χρησιμοποίησε τη θέρμανση για να την κρατήσει ζεστή όλες τις ψυχρές νύχτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ