ΚΟΣΜΟΣ

Σφυροκοπούν το Κίεβο και την Οδησσό οι Ρώσοι - Ετοιμάζουν την αντεπίθεση τους οι Ουκρανοί

Σφυροκοπούν το Κίεβο και την Οδησσό οι Ρώσοι - Ετοιμάζουν την αντεπίθεση τους οι Ουκρανοί
AP Photo/Alex Babenko

Κύμα σφοδρών επιθέσεων σε διάφορες περιοχές στην Ουκρανία εξαπέλυσε η Ρωσία προκαλώντας τραυματισμούς και υλικές καταστροφές. 

Στο στόχαστρο βρέθηκε το Κίεβο όπου πέντε άτομα ταυματίστηκαν με την ουκρανική αεράμυνα να καταρρίπτει drone των Ρώσων, ενώ σφυροκοπήθηκε και η Οδησσός όπου χτυπήθηκε αποθήκη τροφίμων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο τρία άτομα τραυματίστηκαν από έκρηξη στην περιοχή Σολομιάνσκι και δύο άλλοι από θραύσματα drone στην περιοχή Σβιατοσίν. Θραύσματα από drone προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε διώροφο κτήριο.

Οι επιθέσεις έλαβαν χώρα ενώ η Ρωσία ετοιμάζεται για τους αυριανούς εορτασμούς για την ημέρα της νίκης κατά των Ναζί στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την ίδια στγμή η Μόσχα όπως αναφέρει το Reuters κλιμακώνει τους βομβαρδισμούς κατά της πόλης Μπακχμούτ ελπίζοντας να την καταλάβει μέχρι αύριο σύμφωνα με Ουκρανό στρατηγό μετά την απόφαση της ιδιωτικής οργάνωσης Wagner να παραμείνει στην πόλη και να μην αποχωρήσει όπως είχε ανακοινώσει ο επικεφαλής της Γεβγένι Πριγκόζιν.

Συναγερμοί για αεροπορικές επιδρομές ακούστηκαν στα δύο τρίτα της χώρας ενώ εκρήξεις ακούστηκαν στη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια.

Στη Ζαπορίζια συνολικά 1.679 άμαχοι, ανάμεσά τους 660 παιδιά, απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από περιοχές γύρω από το πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια

Τη ίδια στιγμή σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Independent ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας,Βολοντιμίρ Χαβρίλοφ υποστήριξε ότι η Ουκρανία ετοιμάζεται για την μεγάλη αντεπίθεση η οποία θα οδηγήσει στην πλήρη κατάρρευση του Βλάντιμιρ Πούτιν και της ρωσικής οικονομίας. «Θα εξαπολύσουμε την αντεπίθεσή μα το πότε και το που δεν έχει σημασία και όταν συμβεί αυτό η Ρωσία θα είναι σε πανικό. (...) Δεν καταλαβαίνουν ότι η προπαγάνδα τους δείχνει μια πλασματική εικόνα από αυτό που συμβαίνει στο έδαφος. Τον πόλεμο θα τον κερδίσουμε στο έδαφος, όχι στην τηλεόραση ή στο internet».

O Χαβρίλοφ υπόστηρίζει ότι η Ρωσία έχει 200.000 απώλειες από την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία το Φεβρουάριο του 2022

Οι Ουκρανοί τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν εντείνει τα χτυπήματα κατά ρωσικών στόχων ειδικά στην Κριμαία χωρίς να αναλαμβάνουν ευθύνη για τα χτυπήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ