ΚΟΣΜΟΣ

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ έγραψε ερωτική νουβέλα και προκάλεσε... σεισμό - Αλλά δεν είναι ο πρώτος

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ έγραψε ερωτική νουβέλα και προκάλεσε... σεισμό - Αλλά δεν είναι ο πρώτος
Gonzalo Fuentes/Pool via AP

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών είναι ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης, όχι, όμως, για την υποβάθμιση της οικονομίας της χώρας από τους διεθνείς οίκους, ούτε για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων

Όπως γράφει το CNNi το βιβλίο του «Αμερικανική Φούγκα» η οποία περιλαμβάνει μια αλησμόνητη φράση για ένα πρωκτό έχει κάνει τον Μπρουνό Λεμέρ τον έχει κάνει στόχο χλευαστικών σχολίων εκτός και εντός Γαλλίας, όπου η συγγραφή ερωτικής λογοτεχνίας από ένα πολιτικό δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο.

Το προσβλητικό απόσπασμα έφερε στο προσκήνιο το φλερτ των Γάλλων πολιτικών με τη λογοτεχνία.

Πρόκειται το τέταρτο βιλίο του Λεμέρ σε πέντε χρόνια.

«Δέκα γραμμές σε 480 σελίδες, πρέπει να διαβάσετε το βιβλίο» ανέφερε το France Info σε σχόλιό του για το βιβλίο.

«Είναι για τη μουσική, για το πάθος μου για την μουσική», λέει ο Λεμέρ για το βιβλίο του οποίου ο κεντρικός χαρακτήρας είναι ένας βιρτουόζος του πιάνου.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του τόνισε ότι η ενασχόληση για την πολιτική δεν θα ήταν αρκετή αν δεν υπήρχε η λογοτεχνία.

Το εξώφυλλο του βιβλίου του Γάλλου υπουργού Οικονομικών

Ο υπουργός Οικονομικών έχει συνηθίσει σε σκληρή κριτική. Στο πρώτο του βιβλίο «Ο Υπουργός», το οποίο είναι τα απομνημονεύματά του από τα πρώτα του χρόνια στο υπουργείο Εξωτερικών περιγράφει μια προσωπική στιγμή με τη σύζυγό του σε ένα βενετσιάνικο μπάνιο.

Επίσης μετά από πολλά χρόνια παραδέχθηκε ότι με το ψευδώνυμο «Duc William» ως μαθητής έγραψε μια ερωτική νουβέλα για ένα γιατρό και μια μια παντρεμένη γυναίκα.

«Ποιος νοιάζεται;» ήταν η απάντηση του όταν ρωτήθηκε από το France Info για το αν ανησυχούσε για το ότι θα πέσει θύμα χλευασμού.

Η Μαρλέν Σιαπά, η Γαλλίδα υφυπουργός Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας της κυβέρνησης Μακρόν με το ψευδώνυμο Μαρί Μινελί έχει γράψει βιβλία με τίτλους

«Τολμήστε να έχετε γυναικείο οργασμό» και «Γράμμα στη μήτρα μου».

Πρόσφατα μάλιστα προκάλεσε σάλο όταν φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικό Playboy.

Αστυνομική λογοτεχνία έχει γράψει ο πρώην πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, ο οποίος αναφέρθηκε σε βιβλίο του στο τέλειο στήθος.

Ο πρώην πρόεδρος Βαλερί Ζισκάρ Ντ Εστέν έγραψε ένα βιβλίο που έγινε μπεστ σέλερ με τίτλο «Η πρικίπισα και ο πρόεδρος» για μια ερωτική περιπέτεια με την πριγκίπισα της Ουαλίας, η οποία όλοι πίστεψαν ότι ήταν η Νταϊάνα.

Εξάλλου είναι σύνηθες για Γάλλους πολιτικούς να γράφουν. Ο πρώην πρόεδρος, Ζορζ Πομπιντού έφρψε ποίηση κι ο Σαρλ Ντελ Γκολ τα απομνημονεύματά του.

Στην περίπτωση του Λεμέρ αυτό που ενόχλησε δεν ήταν η συγγραφή αλλά το γεγονός ότι ασχολήθηκε με αυτή και όχι με την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ο αυξανόμενος πληθωρισμός αποτελεί αγκάθι για την οικονομία από το 2021 φτάνοντας το 7,2% στις αρχές του 2023.

Το ποσοσό είναι ιστορικά υψηλό για τη Γαλλία αν και χαμηλό για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο ίδιος ο Λεμέρ δεν φάνηκε να πτοείται και ξεσπάθωσε στο Twitter.

«Η λογοτεχνία μού επιτρέπει να δραπετεύω από την καθημερινότητα, να κάνω ένα βήμα πίσω, να σκέφτομαι διαφορετικά. Είναι μια ανάγκη που αξίζει το να ξυπνά κάποιος νωρίς να πηγαίνει για ύπνο αργά, να ασχολείται τις αργίες και τις διακοπές».

French minister’s book goes erotic – and he’s not even the first to do so, byOliver Briscoe and Joseph Ataman, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ