Νέο ναυάγιο μεταναστών στην Τυνησία: Εντοπίστηκαν 14 νεκροί στις ακτές
Τα πτώματα 14 μεταναστών εντοπίστηκαν στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, στη διάρκεια του προηγούμενου 24ωρου, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της αφρικανικής χώρας.
Τις τελευταίες εβδομάδες, σκάφη της Ακτοφυλακής έχουν περισυλλέξει τα πτώματα περισσότερων από 200 μεταναστών οι οποίοι πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη. Στην πλειονότητά τους, τα θύματα κατάγονταν από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.
Η Τυνησία θεωρείται πλέον η σημαντικότερη χώρα διέλευσης για τους μετανάστες που κατευθύνονται προς την Ιταλία, έχοντας πάρει αυτόν τον «άτυπο τίτλο» από τη Λιβύη.
Όλο και περισσότεροι μετανάστες από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής επιδιώκουν να εγκαταλείψουν την Τυνησία, καθώς οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον τους έχουν πολλαπλασιαστεί αφότου ο πρόεδρος Καΐς Σάγιεντ τους κατηγόρησε για «εισαγωγή» βίας και εγκληματικότητας στη χώρα του.
Από την αρχή της χρονιάς, 45.000 μετανάστες διέσχισαν τη Μεσόγειο με προορισμό την Ιταλία, σύμφωνα με στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο υπογραμμίζει πως ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 12.000 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καρέ-καρέ η στιγμή της διάσωσης των 39 μεταναστών από τη νησίδα του Έβρου
Τυνησία: Η ακτοφυλακή ανέσυρε τα πτώματα 41 μεταναστών
ΤΙ ΚΡΙΝΕΙ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: Γιατί ένα ενδεχόμενο πλήγμα των ΗΠΑ στο Ιράν απειλεί την παγκόσμια αγορά πετρελαίου
23:12
Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μεταδίδει ανακρίσεις και «ομολογίες» συλληφθέντων διαδηλωτών
23:00
Απειλές των ΗΠΑ στην Κούβα να μην εμποδίσει ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες από τον τυφώνα Μελίσα
22:50
Η συγγνώμη Κυρανάκη σε Πέρκα για το «...μην τσιρίζεις, η Βουλή δεν είναι η κουζίνα σου» (vid)
22:42