Τρόμος στη Νιγηρία: Ένοπλοι εισέβαλαν σε εκκλησία και απήγαγαν 40 πιστούς
Ένοπλοι εισέβαλαν σε εκκλησία Βαπτιστών στην πολιτεία Καντούνα της βορειοδυτικής Νιγηρίας και απήγαγαν 40 πιστούς, εκ των οποίων 15 κατάφεραν να διαφύγουν, την Κυριακή 7/5.
«25 άνθρωποι κρατούνται ακόμη αιχμάλωτοι», είπε ο πάστορας Τζόζεφ Χαγιάμπ για την επίθεση στην εκκλησία της πόλης Τσίκουν.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πολιτεία Καντούνα επιβεβαίωσε την επίθεση, αλλά απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό απαχθέντων.
Στη Νιγηρία, συμμορίες επιδίδονται συχνά σε απαγωγές με σκοπό να ζητήσουν λύτρα, κυρίως στο βορειοδυτικό και κεντρικό τμήμα της χώρας.
Οι όμηροι κρατούνται σε πρόχειρους καταυλισμούς μέσα σε αχανείς δασικές εκτάσεις, όσο οι ένοπλοι διαπραγματεύονται την καταβολή λύτρων προκειμένου να τους απελευθερώσουν.
Τον προηγούμενο μήνα, 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ενόπλους σε χωριό της πολιτείας Καντούνα, εν μέσω συγκρούσεων μεταξύ κτηνοτρόφων και γεωργών για τους υδάτινους πόρους και τα βοσκοτόπια της περιοχής.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στη φυλακή οδηγείται ο Νιγηριανός γερουσιαστής που επιχείρησε να κλέψει νεφρό για την κόρη του
Ένοπλοι απαγωγείς στη Νιγηρία απελευθέρωσαν 74 παιδιά μετά την καταβολή λύτρων
Παπαχρήστου στο CNN Greece: Μετασχηματισμός, ανάπτυξη και επενδύσεις οι 3 πυλώνες του Υπερταμείου
17:03
Οι Αμερικανοί έριξαν πέντε προειδοποιητικές βολές κατά την κατάληψη του ιρανικού πλοίου Touska
17:02
Ρωσία και Ουκρανία ανακοίνωσαν ότι αντάλλαξαν 193 αιχμαλώτους πολέμου από κάθε πλευρά
17:02
ΝΑΤΟ για Ισπανία: «Δεν υπάρχει διάταξη για την αποβολή μελών» - Απάντηση σε δημοσίευμα του Reuters
16:53