ΚΟΣΜΟΣ

Τα παίζει όλα για όλα ο Ερντογάν πριν τις εκλογές στην Τουρκία - Υπόσχεται νέο Σύνταγμα

Τα παίζει όλα για όλα ο Ερντογάν πριν τις εκλογές στην Τουρκία - Υπόσχεται νέο Σύνταγμα
Ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP/Khalil Hamra

Σε νέες υποσχέσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνλίγα μόνο εικοσιτετράωρα πριν τις εθνικές εκλογές στην Τουρκία, κάνοντας λόγο για νέο Σύνταγμα που θα φέρει περισσότερες ατομικές και πολιτικές ελευθερίες.

Συγκεκριμένα, αυτές οι ανακοινώσεις έγιναν την Τετάρτη 10/5, κατά τη διάρκεια της τελετής για την 155 επέτειο από την ίδρυση της Προεδρίας του Συμβουλίου Επικρατείας της Τουρκίας.

Ανέφερε πως στο νέο όραμα για τον «Αιώνα της Τουρκίας» είναι ένα νέο πολιτικό και φιλελεύθερο Σύνταγμα που θα ανταποκρίνεται στην εθνική βούληση με τη συμβολή των εκπροσώπων του δικαστικού κλάδου.

«Μετά τις εκλογές, θα φέρουμε αυτό το θέμα στην ατζέντα τόσο του έθνους μας όσο και του κοινοβουλίου μας,» δήλωσε.

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στη χώρα μας ένα νέο φιλελεύθερο και πολιτικό Σύνταγμα και πιστεύουμε ότι θα προσφέρουμε μια σημαντική υπηρεσία μαζί με άλλους τομείς. Θέλουμε να επιτύχουμε ένα πολιτικό και φιλελεύθερο Σύνταγμα, προετοιμασμένο από την εθνική βούληση. Θα σημάνει τη διάλυση των τελευταίων νεφών πάνω από τη δημοκρατία μας. Αυτός θα είναι ένας από τους σημαντικότερους στόχους του οράματός μας, για τον «τουρκικό Αιώνα μετά τις εκλογές», το ζήτημα αυτό θα το διαχειριστεί τόσο το έθνος μας όσο και από το κοινοβούλιό μας» κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ