ΚΟΣΜΟΣ

Σκληρή απάντηση Μελόνι σε Γαλλία: Με ενδιαφέρει μόνο η κρίση των Ιταλών

Σκληρή απάντηση Μελόνι σε Γαλλία: Με ενδιαφέρει μόνο η κρίση των Ιταλών
Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι AP/Alessandra Tarantino

Την απάντησή της στις δηλώσεις του Γάλλου, και στενού συνεργάτη Μακρόν, Στεφάν Σεζουρνέ έδωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σε δηλώσεις του, την κατηγορούσε για λανθασμένη και ανεπιτυχή διαχείριση του μεταναστευτικού.

«Νομίζω ότι χρησιμοποιείται η πολιτική άλλων κυβερνήσεων για να ξεκαθαρίσουν εσωτερικοί λογαριασμοί. Δεν θεωρώ πως είναι ό,τι καλύτερο, τόσο από άποψης πολιτικής, όσο και συμπεριφοράς, αλλά ο καθένας κάνει τις επιλογές που προτιμά. Εμένα με ενδιαφέρει πώς κρίνουν οι Ιταλοί τη δουλειά μου», σχολίασε η Ιταλίδα πρωθυπουργός από την Πράγα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Όλα όσα ανέφερε ο Στεφάν Σεζουρνέ

Ο στενός συνεργάτης του Μακρόν, επικεφαλής του προεδρικού κόμματος της Αναγέννησης και πρόεδρος της κεντρώας ομάδας Renew Europe στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε σύμφωνα με την Le Figaro, πως «Η γαλλική άκρα δεξιά υιοθετεί ως πρότυπο την ιταλική άκρα δεξιά. Πρέπει να καταγγελθεί η άγνοια και η ασχετοσύνη τους. Η Μελόνι έχει δημαγωγική προσέγγιση στο θέμα της παράνομης μετανάστευση».

Στις δηλώσεις του, απάντησε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, αναφέρωντας πως είναι «απαράδεκτοι και προσβλητικοί τόνοι. Η Γαλλία δεν μπορεί να δίνει μαθήματα σε κανέναν. Πρέπει να σεβαστούν την ιταλική κυβέρνηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ